De-a lungul anilor şi a generaţiilor, îngrijirea capilară a cunoscut o evoluţie continuă. Au existat preocupări intense în legătură cu acest subiect, alimentat şi de fluctuaţiile apărute – noi probleme, nevoia de a descoperi alte şi alte abordări. Dar unele aspecte par să fie constante, cum ar fi căderea părului, prevenirea şi tratarea acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Studiile arată că ceea ce stă la baza efectului de cădere a părului ţine de o multitudine de factori. Poate fi vorba de stres, alimentaţie deficitară, prin carenţe de vitamine şi minerale. Poate fi de asemenea vorba despre căderea părului cauzată de produse de îngrijire ce nu corespund cu nevoia persoanei în cauză, cu şampoane ce pot afecta părul în loc să îi facă bine. Remediul? La fel de divers precum cauza.

De ce cade părul

În primul rând, podoaba capilară cunoaşte două situaţii: căderea normală a firelor de păr, pentru că acestea se regenerează şi sunt anumite perioade în care pare că această cădere este accentuată. Căderea de păr din abundenţă şi fără semne de regenerare provoacă însă cea mai mare groază.

Se pare că studiile arată că reprezentanţii masculini sunt mai predispuşi la această situaţie decât femeile. Situaţiile au însă de multe ori cauze comune şi un tratament de asemenea. Doar că trebuie să existe şi o preocupare timpurie pentru a trata. Ţinând cont că sănătatea omului per total poate fi trădată şi de păr, prin modul în care acesta arată şi prin căderea lui de ce nu, este interesant de ştiut ce anume provoacă subţierea firului de păr şi căderea lui:

Stresul – poate că cea mai comună cauză este stresul. Acesta nu îşi arată influenţa în mod imediat, este un factor tăcut însă care pe termen lung poate influenţa căderea părului.

Proteină puţină – în perioade de post sau dietă când proteina este prea puţină în alimentaţie, organismul poate reacţiona şi prin acest mod, prin căderea părului.

Lipsa de vitamine – aici se înscrie deficienţa de fier şi vitamina A în mod special.

Perioada post partum – după un nivel scăzut de hormoni şi vitamine, ca un reglaj necesar al organismului, căderea părului la femei este o situaţie oarecum des întâlnită.

Bagaj genetic – uneori, podoaba capilară este moştenită astfel că dacă unul din părinţi a albit devreme sau a avut calviţie în ani timpurii, şansele sunt tot destul de crescute ca şi urmaşii să păţească acelaşi lucru.

Diferite boli – în unele cazuri disfuncţionalitatea tiroidei poate fi de vină. În cazul femeilor şi ovarele polichistice pot fi o cauză.

Cum îl putem ajuta

La nivel complex, există aşadar o abordare din multe unghiuri pentru a remedia situaţia şi a susţine creşterea şi regenerarea părului. Însă cu siguranţă că de mare ajutor sunt şi tratamentele profesionale. Un tratament impotriva caderii parului poate fi realizat la saloane sau chiar şi acasă.

O inovaţie în domeniu ţine de tratamentul pe bază de apă termală, precum este produsul Emsibeth. Un tratament spa, menit în primul rând să prevină situaţia căderii excesive a părului. Combinaţia optimă de ingrediente se referă la extract de struguri, apă termală, vitamina B, ginseng şi brusture. Rozmarinul şi cimbrul sunt şi ele ingrediente active aici. 

Ceea ce pare să fie o înşiruire de ingrediente din reţeta acestui tratament de păr este de fapt un adevărat complex hrănitor. Toate acestea împreună sunt în măsură să ofere îngrijire, revitalizare, strălucire, dar mai ales rezistenţă.

O reţetă de acest gen se regăseşte în varianta de şampon, poate maniera cea mai facilă de a îngriji părul. Ritualul de spălare a podoabei capilare există oricum în rutina săptămânală a fiecăruia, astfel că ales bine, din rândul celor care ajută părul şi nu doar îl curăţă, va acţiona precum un tratament. De asemenea, loţiunea specială împotriva căderii părului completează tratamentul indicat.

De provenienţă italiană, acest tip de produs este din clasa premium de îngrijire. Un astfel de produs demonstrează că tratamentele necesare şi eficiente pot fi accesibile şi uşor de găsit. Dacă într-o vreme clasa profi de astfel de produse se găsea numai în reţea închisă, în regim de spa sau salon cosmetic, acum acestea se regăsesc şi în magazine de specialitate, online, la dispoziţia celor interesaţi.

Căderea părului nu trebuie privită ca un sfârşit al podoabei capilare. Asta trebuie să ştie toţi cei care la un moment dat se confruntă cu această situaţie. Cu un aliat pe măsură, se poate remedia totul, ba chiar se poate stimula o creştere a părului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.