Aparitia si dezvoltarea internetului si a dispozitivelor prin intermediul carora se realizeaza conectarea la retelele online au schimbat semnificativ viata si activitatea fiecarei persoane de pe Glob. Conform unor statistici recente, peste 6 miliarde de persoane poseda un telefon inteligent, iar in paralel sunt utilizate si mai bine de 2 miliarde de laptopuri si computere personale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din nefericire, aceasta dezvoltare a atras si infractorii, care incearca sa obtina foloase nemeritate de pe urma unui domeniu in care lucrurile evolueaza constant. Astfel, s-a ajuns ca atacurile cibernetice sa afecteze anual milioane de persoane si sa provoace daune record. Pentru a nu fi si tu afectat de acest fenomen, poti participa la un curs de securitate cibernetica organizat de echipa Brightway®, cu o experienta de doua decenii in crearea si punerea in aplicare a unor programe de dezvoltare personala si profesionala.

Cele mai mari pericole cu care te confrunti pe Internet

Raufacatorii din spatiul virtual incearca in mod constant sa castige sume de bani sau acces la date personale, folosind vulnerabilitatile existente in spatiul online. Unii dintre ei ataca diferite site-uri sau conturi personale ori de afaceri nu dintr-un interes personal, ci pur si simplu pentru a provoca pagube sau a-si dovedi priceperea.

Prin urmare, pericolele existente sunt de mai multe feluri, iar fiecare dintre ele este descris in detaliu in cadrul unui curs de securitate cibernetica. Asa stau lucrurile, de exemplu, cu atacurile de tip malware, care infecteaza computere si telefoane mobile si provoaca daune majore, prin furtul sau distrugerea datelor personale.

Un alt tip de atac frecvent intalnit poarta numele de phishing. El se bazeaza pe folosirea imaginii unei companii sau a unei persoane care se bucura de credibilitate si incearca sa insele in acest fel tintele atacului, prin e-mailuri sau site-uri false. Crezand ca se afla intr-un mediu sigur, victimele ajung sa furnizeze informatii personale sau chiar date care permit accesul la conturile lor bancare.

La un curs de securitate cibernetica, sunt descrise si strategii de aparare impotriva atacurilor de tip ransomware, care constau in criptarea fisierelor unui utilizator si conditionarea deblocarii acestora de plata unei sume de bani. Daune majore sunt provocate si prin suprasolicitarea unei retele sau a unui site cu trafic fals, ceea ce duce la blocarea acestuia, printr-o tehnica numita DDoS.

De ce este important sa urmezi un curs securitate cibernetica la Brightway?

Un astfel de training te ajuta sa intelegi cum sa profiti de oportunitatile uriase oferite de lumea virtuala si, in acelasi timp, sa faci fata oricarui tip de amenintare sau tentativa de frauda.

Cursantii constientizeaza importanta activelor organizationale si a riscurilor de securitate cibernetica asociate acestora. Chiar si daca nu au cunostinte tehnice aprofundate, ei isi insusesc notiunile de baza, care le vor fi de folos in activitatea de zi cu zi.

Pe langa detaliile tehnice, este analizata si psihologia atacatorilor virtuali. Odata ce sunt cunoscute motivatiile acestora si modul in care reactioneaza in diferite situatii, sunt mult intarite posibilitatile de aparare.

Acorda atentia cuvenita protectiei tale in mediul online! Un curs de securitate cibernetica te va ajuta sa faci fata cu brio tuturor amenintarilor!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.