Cea mai mare franciză cu carne rotisată din Europa, lanţul de restaurante de tip fast-food Spartan, deschide două locaţii în aceeaşi zi şi ajunge astfel la al treilea restaurant inaugurat în luna august, asigurând 46 locuri noi de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din 20 august, clujenii şi târgoviştenii sunt aşteptaţi la Spartan, cu produsele tradiţionale Souvlaki şi Gyros gătite după reţete proprii, pyta pregătită pe loc şi sosurile marcă înregistrată.

Restaurantul din Târgovişte se află în incinta Dâmboviţa Mall, cel mai nou centru comercial din regiune şi are 15 angajaţi iar cel din Cluj, deschis în sistem de franciză, aparţine lui Remus Cosoveanu şi va fi deschis în zona pietonala Eroilor fiind create astfel încă 15 locuri de muncă, într-o perioadă în care antreprenorii din industria ospitalităţii luptă pentru supravieţuire.

Din luna mai a acestui an, Spartan a eliminat toate redevenţele pentru francizaţi, în condiţiile în care, din cele 56 de restaurante, peste 50% dintre acestea funcţionează în sistem de franciză.

Eforturile fondatorului lanţului de restaurante Spartan, Ştefan Mandachi, au mers şi în direcţia sprijinirii angajaţilor săi, astfel că, prin mari sacrificii financiare, nicio locaţie Spartan din România nu a fost închisă în toată această perioadă de pandemie.

Ştefan Mandachi s-a alăturat protestului Organizaţiei Patronale Hora, din dorinţa de a atrage atenţia autorităţilor asupra efectelor dezastruoase, impactului social şi financiar care se resimt în industria HoReCa, ca urmare a măsurilor luate de Guvern în ultimele cinci luni.

”Sunt solidar cu Hora şi mi-am încurajat toţi angajaţii să se alăture protestului din 19 august. Sper să fie un semnal de alarmă pentru toţi cei care ne conduc. Afacerile din HoReCa s-au prăbuşit, iar dacă Guvernul nu va face ceva în această direcţie, în scurt timp vom falimenta toţi.”, a declarat Ştefan Mandachi.

„Vizăm în continuare piaţa locală dar şi ţări precum Ungaria şi Austria. Bineînţeles că investiţiile vor fi influenţate de cum evoluează pandemia, de localizarea şi dimensiunea unităţilor. Investiţiile sunt considerabile, pentru un restaurant stradal investiţia poate ajunge la 250.000 euro iar pentru o unitate în interiorul unui mall, investiţia poate fi de aproximativ 170.000 euro.”, declară Remus Cosoveanu .

Lanţul de restaurante Spartan, fondat în 2012, numără 58 de restaurante, proprii şi francizate, deschise în capitală şi în 26 de oraşe din ţară: Suceava, Alba Iulia, Arad, Braşov, Iaşi, Cluj, Timişoara, Botoşani, Galaţi, Brăila, Focşani, Târgu-Jiu, Craiova, Piteşti, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Zalău, Târgu Mureş, Vicovu de Sus, Târgovişte, Piatra Neamţ, Constanţa şi Bacău.

Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup în 2019 este de aproximativ 36 de milioane de euro, proprii 20 de milioane de euro şi francizate 17,1 milioane de euro. Numărul de angajaţi la nivelul întregului lanţ de restaurante a ajuns la 900.

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizatoare ce deţine şi Mandachi Hotel&SPA precum şi lanţul de restaurante Hercule şi este pe locul al III-lea în topul celor mai extinse reţele de restaurante de tip fast-food, la nivel naţional.

Reamintim că, începând din luna septembrie, împreuna cu Coca Cola, Spartan lansează un nou proiect menit să vină în sprijinul oamenilor,  ”Meniul faptelor bune”: la fiecare meniu cumpărat, se donează 1 leu către o fundaţie, care îi va sprijini prin reconversie profesională pe angajaţii HoReCa, disponibilizaţi  în urma pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.