Pofta de ceva dulce este de multe ori mai mare decât orice altceva. Din păcate, în comerţ există foarte multe dulciuri care nu fac neapărat un favor copilului tău. Cu excepţia gustului, aceste produse extrem de procesate nu aduc niciun beneficiu organismului celui mic. Reţetele pe care le poţi prepara acasă trebuie să se axeze pe produse speciale şi sănătoase, cum ar fi ciocolata raw-vegană ecologică, alune, nuci şi fructe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai eficient mod de a-l face pe cel mic să mănânce dulciuri mai sănătoase este prin a încerca să prepari anumite reţete care să imite cât mai bine anumite dulciuri pe care le găseşti pe rafturile magazinelor. În acest articol vei găsi câteva sugestii care îţi vor face cu siguranţă cu ochiul.

Iată câteva idei de dulciuri sănătoase pentru copilul tău pe care le vei adora de la prima încercare:

Baton de ciocolată cu banane

            Cine nu iubeşte batoanele de ciocolată? Vei fi surprinsă cât de uşor se prepară! Taie o banană pe lungime şi pune un strat de unt de arahide sau de caramel făcut în casă peste feliile acestea. Toacă nişte alune sărate şi presară-le peste banane, iar rezultatul este numai bun de învelit în ciocolată. Pentru un rezultat cât mai delicios, optează pentru ciocolată raw vegană de pe scufita-rosie.ro şi vei obţine un desert sănătos. După ce ai îmbrăcat bananele în ciocolată le poţi pune la frigider pentru aproximativ o oră sau până ce ciocolata se întăreşte şi devine crocantă. Copii vor adora acest desert şi la fel o vei face şi tu!

Biluţe proteice cu nuci şi curmale

            Aceste biluţe delicioase sunt pline de proteine datorită ingredientelor delicioase ce vor intra în compoziţia lor. Pune în blender nuci caju şi alune. După ce le mărunţeşti foarte bine, adăuga curmalele şi alte fructe, după preferinţă, dar şi nişte fulgi de cocos. Ideal este să foloseşti fructe uscate şi rehiratate. Compoziţia va fi suficient de moale cât să o poţi modela în mici biluţe pe care să le tăvăleşti în cocos. Atât de simplu! Sunt gata de savurat imediat.

Baton de ciocolată şi cocos de casă

            Acesta este cel mai simplu desert din lume. Ai nevoie de doar trei ingrediente. Într-un bol încăpător, amestecă fulgi de cocos de înaltă calitate cu lapte condensat. Ai grijă la proporţii! Compoziţia trebuie să fie solidă, dar uşor de modelat. Formează câteva batoane şi îmbracă-le într-un strat de ciocolată. După ce s-a întărit ciocolata, repetă procedura şi îmbracă batoanele într-un strat suplimentar de ciocolată. Lasă desertul să se odihnească în frigider şi serveşte-l pe cel mic cu cu câte un baton fără conservanţi de fiecare dată când are poftă de ceva dulce.

            Prin urmare, cele mai delicioase dulciuri pot fi făcute în casă, foarte simplu şi rapid, fiind şi o alternativă mult mai sănătoasă pentru cel mic. Dacă vrei să oferi ceva dulce copilului tău, ia-ţi câteva minute din timpul liber şi prepară-i astfel de deserturi care îl vor încânta atât pe cel mic, cât şi pe tine. Desigur, poţi veni cu îmbunătăţiri pentru fiecare reţetă, în funcţie de gusturile tale personale sau de cele ale celui mic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.