Ce poate fi mai frumos în această lume, decât petrecerea unui timp constructiv, plăcut şi de calitate, în sânul iubitoarei tale familii, alături de copiii voştri?! Desigur, este o întrebare retorică. Astfel de momente ne umplu sufletele de bucurie şi dau sens existenţei noastre, conferindu-ne inspiraţie, forţă şi motivaţie pentru a merge mai departe în viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei bine, în astfel de momente, dorinţa fiecărui părinte este nu doar de a fi împreună alături de copilul său, ci şi de a-i oferi acestuia instruire, educaţie, de a-i da anumite poveţe şi învăţăminte. Doar că, pentru a reuşi să facem acest lucru fără ca micuţul sau micuţa să resimtă o povară, trebuie să apelăm la activităţi creative şi recreative.

Nu întâmplător marii pedagogi ai lumii recomandă învăţarea prin joacă atunci când vrem să avem rezultate excepţionale şi copii fericiţi, totodată. Asta trebuie să facă şi părinţii ce-şi doresc cu adevărat ca timpul petrecut împreună să fie educativ, dar şi distractiv şi amuzant.

Dacă te numeri printre aceştia, iată câteva activităţi ce ajută copilul să se dezvolte, dar pe care le puteţi desfăşura împreună:

1. Citiţi împreună cărţi interesante

Copiii au nevoie de exemple demne de urmat în vieţile lor, înainte de a asculta îndemnurile verbale. Prin urmare, ce-ar fi să-i arătaţi, ca părinţi, cât de amuzant şi plăcut este să citeşti.

Aceste cărţi cu manga pot fi ceea ce îl fascinează pe copilul tău şi pot reprezenta acel tip de lectură care-i insuflă dragostea pentru carte şi setea de cunoaştere.

2. Pictaţi un perete sau alt obiect

Pictura înseamnă libertate, înseamnă manifestare artistică şi dezvoltarea imaginaţiei. Da, pentru tine ca părinte poate însemna şi ceva mizerie pe ici, pe colo, dar priveşte partea plină a paharului, copilul tău va fi fericit şi se va simţi liber în a crea.

Dacă nu vrei să sacrifici un perete din casă cu acest scop, este de înţeles, din fericire ai la dispoziţie tot felul de variante pentru a improviza. Poţi, de exemplu, să pictezi un cearşaf uriaş alături de copilul tău sau să cumpăraţi o pânză mare, cât să poată să se exprime liber întreaga familie.

3. Imitaţi persoane sau animale

Probabil că acesta este jocul de care nu te saturi nici în copilărie, dar nici la maturitate. E atât de amuzant să ghiceşti personajul sau animalul pe care micuţul tău încearcă să-l imite, încât sigur veţi dezvolta un obicei în familie din a juca aceste roluri.

Dincolo de faptul că veţi râde copios de fiecare dată, copilul poate căpăta informaţii de cultură generală, deoarece părinţii pot imita anumite animale pe care ei nu le ştiu încă sau pe care nu şi-au imaginat niciodată în realitate.

În concluzie, nu uita că timpul de calitate petrecut în familie se construieşte cu puţină imaginaţie şi nu presupune un sacrificiu, ci poate fi cât se poate de relaxant şi armonios, dacă vă jucaţi. După cum am văzut puteţi lectura împreună, picta sau imita diverse animale sau persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.