Într-o relaţie de cuplu şi nu numai, unii oameni au experimentat şi sentimentul de posesivitate. Fie că acesta a venit din partea lor sau din partea partenerului, acest lucru trebuie să fie pus sub semnul întrebării. Deţinerea controlului asupra vieţii unui om este un lucru toxic, care mai târziu poate avea efecte negative grave. Dacă vrei să descoperi mai multe despre posesivitate, citeşte în continuare acest articol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Află care sunt semnele care îţi arată că ai de-a face cu un om posesiv sau că eşti unul:

Atitudinea de şef

Această atitudine de şef este adesea întâlnită la persoanele care au o încredere în sine ridicată şi care au impresia că totul li se cuvine. Într-o relaţie de cuplu, această atitudine poate fi foarte toxică. Dacă încerci să interzici anumite lucruri sau ţie îţi sunt puse restricţii, atunci trebuie să începi să îţi pui semne de întrebare. Încrederea în celălalt este un lucru important care stă la baza unei relaţii sincere şi prospere. Dacă acesta lipseşte, atunci esenţa este pierdută. Dacă observi că partenerul tău ia întotdeauna decizii, nu te lasă să faci paşi importanţi, îţi interzice anumite lucruri, atunci poţi să ştii sigur că ai de-a face cu posesivitatea.

Te face să simţi vinovăţie

Vinovăţia este un sentiment neplăcut, care te poate măcina pe interior pe zi ce trece. Orice astfel de sentimente trebuiesc controlate, iar tu nu trebuie să trăieşti în felul acesta. Alege să mergi la un cabinet psihologic în Bucureşti şi vindecă rănile lăsate de anumite relaţii sau oameni din jurul tău. Dacă partenerul tău te face să te simţi vinovat pentru orice lucru, orice ceartă sau discuţie, acesta este un semnal de alarmă că trebuie să te retragi.

Are mereu dreptate

Ai simţit vreodată că partenerul tău are mereu dreptate, iar tu nu? Este posibil ca acest gest să fie unul care indică posesivitatea, iar tu nici măcar să nu observi. Într-o relaţie de cuplu şi nu numai, ambele persoane trebuie să îşi expună punctul de vedere şi să se afirme. Dacă tu mereu simţi că părerea ta nu contează şi că indiferent de ce ai spune, oricum nu este bine, atunci poate relaţia cu persoana respectivă este una toxică. Încearcă să observi semnalele şi să iei măsuri din timp, ca în viitor să nu ai prea multe regrete.

Sunt multe lucruri în viaţa de zi cu zi care te pot afecta emoţional, iar tu să nu realizezi. Este important să îţi acorzi timp şi să deschizi ochii larg pentru a vedea ce se întâmplă în jurul tău. Evită să trăieşti în minciună şi nu sta alături de oameni care nu te merită şi care te desconsideră. Dacă simţi că ai nevoie de ajutor să te dezvolţi personal, nu ezita să ceri astal unui specialist. El te va ajuta să scoţi la iveală anumite calităţi ale tale şi să te simţi mult mai bine în propria piele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.