„Masa Bunătăţii” este o iniţiativă lansată de HORA, Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România care aduce la un loc companii, angajaţi din industria ospitalităţii, personal medical din linia întâi şi categorii vulnerabile. Iniţiativa îşi propune să creeze un lanţ al faptelor bune: companiile donează fonduri care sunt direcţionate de către HORA celor 16 restaurante partenere care vor pregăti şi livra mese calde cadrelor medicale de la mai multe spitale din Bucureşti, Deva, Braşov şi Drobeta-Turnu Severin, precum şi persoanelor fără adăpost din Sectorul 3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Industria ospitalităţii este una dintre industriile cele mai afectate de criza provocată de pandemia de COVID-19 – 25% dintre şomerii de astăzi pregăteau şi serveau mese înainte de criză. Cei care până de curând obişnuiau să pregătească mese sau să-şi servească clienţii în mod direct – chelneri, ospătari, bucătari, personalul din restaurante, manageri –  trec prin momente dificile. În acelaşi timp, personalul medical duce o luptă continuă cu noul coronavirus în spitale şi pe ambulanţe, punându-şi în pericol viaţa. Şi categoriile vulnerabile sunt mai expuse în această perioadă. Printre acestea se numără şi persoanele fără adăpost care se confruntă în fiecare zi cu lipsa hranei şi a unor condiţii decente de igienă şi trai. Pentru fiecare dintre aceştia, reluarea activităţii, respectiv asigurarea unei mese calde reprezintă un ajutor important.

HORA a lansat o invitaţie deschisă companiilor care doresc să ajute industria HoReCa, dar şi pe cei care au nevoie de o masă caldă. Fondurile donate le vor oferi angajaţilor din 16 restaurante din Bucureşti, Deva, Braşov şi Drobeta-Turnu Severin oportunitatea de a-şi reîncepe activitatea şi de a găti mese gustoase, care vor ajunge la medicii şi cadrele medicale de la mai multe spitale din aceste oraşe, precum şi la persoanele fără adăpost din Sectorul 3. Restaurantele partenere sunt membre HORA şi au fost selectate conform unor criterii stabilite de organizaţie pentru a asigura cele mai bune condiţii de pregătire şi livrare a meselor.

„Industria HoReCa şi oamenii care fac parte din aceasta se confruntă cu o situaţie fără precendent. Obiectivul nostru este de a ajuta un număr cât mai mare de oameni din industria ospitalităţii, din domeniul medical, dar şi pe cei vulnerabili pentru care fiecare masă este o luptă. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să arătăm solidaritate, să lucrăm împreună ca o comunitate, să ne prindem în acest lanţ al faptelor bune numit Masa Bunătăţii. Sperăm că ni se vor alătura cât mai multe companii şi vom putea prinde cât mai multe fapte bune în acest lanţ”, declară Daniel Mischie, preşedinte HORA.

Primul partener care s-a alăturat iniţiativei „Masa Bunătăţii” este Philip Morris România, care va mobiliza, de asemenea, comunitatea de utilizatori IQOS. Compania va dubla donaţiile făcute de aceştia. Proiectul „Masa Bunătăţii” se va derula, în primă etapă, pe perioada lunii mai, cu posibilitatea continuării şi în lunile care urmează dacă restricţiile legislative continuă.

Despre HORA, Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România

HORA, Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalităţii româneşti, având misiunea de a susţine şi de a promova interesele şi valorile comune ale membrilor săi pe plan naţional şi internaţional. Organizaţia numără peste 100 de membri şi îşi propune să redefinească industria ospitalităţii româneşti pe coordonatele etice, economice şi culturale pe care le merită.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.