Sistemul de avionică proiectat de Airbus Helicopters oferă flexibilitate în misiuni şi siguranţă mărite

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elicopterul H135 produs de Airbus, un aparat de zbor uşor, bimotor, a primit certificarea Administraţiei Aviatice Federale (FAA) pentru noua carlingă dotată cu sistem Helionix. Echipamentul de avionică proiectat de Airbus Helicopters oferă operatorilor o mai mare siguranţă şi flexibilitate în misiuni. Helionix este un concept bazat pe o serie de caracteristice standardizate, disponibil pentru aparate H175, H145 şi în curând pentru H160. Primul client american pentru H135 cu Helionix a fost STAT Medevac, care a primit trei astfel de elicoptere la începutul lunii februarie.

H135 dotat cu Helionix a primit iniţial certificare din partea Agenţiei Europene pentru Siguranţă în Aviaţie (EASA) în noiembrie 2016. Primii clienţi pentru noul membru al familiei H135 au fost Ministerul britanic al Apărării pentru Sistemul de Antrenament pentru Zbor Militar din Marea Britanie (UKMFTS), care este operat de Ascent Flight, şi Norsk Luftambulase AS (Nolas), operatorul norvegian de servicii de aero-ambulanţă.

Martin Schneider, şeful Programului H135, a spus: “Certificarea FAA pentru H135 dotat cu Helionix marchează o nouă etapă importantă pentru H135 în SUA şi demonstrează eforturile noastre consistente pentru a îmbunătăţi acest elicopter. Carlinga cu sistem Helionix care include pilotul automat în 4 axe reduce semnificativ volumul de muncă al pilotului şi măreşte considerabil nivelul de siguranţă datorită funcţiilor şi caracteristicilor pentru misiune noi, care sporesc capabilitatea H135.”’

În afara pilotului automat cu 4 axe, Helionix are un layout de carlingă inovator, care ajută piloţii să evalueze mai uşor diversele situaţii de zbor. Proiectat cu 3 monitoare electronice, carlinga este dotată cu sistem Night Vision Goggle şi include First Limit Indicator, care evidenţiază printr-un singur indicator informaţii adecvate despre funcţionarea motorului.

H135 este lider de piaţă la categoria elicopterelor bimotor uşoare, care au aplicabilitate multiplă. Misiunile tradiţionale pentru această clasă de elicoptere includ servicii medicale de urgenţă, misiuni de menţinere a ordinii publice, transport de persoane şi VIP, mentenanţa parcurilor eoliene industriale şi antrenament militar. Airbus Helicopters a livrat peste 1300 de elicoptere H135 în întreaga lume, acestea acumulând peste 4,5 milioane de ore de zbor.

Despre Airbus

Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spaţiului şi serviciilor conexe. În 2017, compania a generat venituri de 67 de miliarde de euro şi a angajat aproximativ 129.000 de oameni. Airbus oferă cea mai complexă gamă de aeronave de pasageri, cu o capacitate de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, lider european în ceea ce priveşte producţia avioanelor cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni, precum şi una dintre cele mai mari companii spaţiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.