Este incredibil ca, într-un stat civilizat, european, maiorul de jandarmerie care a lovit isteric, cu brutalitate, manifestanţi paşnici să nu fie suspendat din funcţie imediat ce Parchetul Militar a început urmărirea penală împotriva sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aici, în Statele Unite, un poliţist aflat sub investigaţia procurorilor sau a autorităţilor federale este imediat suspendat. În perioada de suspendare există posibilitatea să îşi primească salariul sau nu. Proceduri asemănătoare există în Marea Britanie.

Însă Dragnea îşi protejează bătăuşii şi transmite mesajul că orice poliţist sau jandarm care va reprima cu forţa protestele anti-PSD va beneficia de bunăvoinţa sa.

Nu înţeleg de ce Opoziţia parlamentară şi preşedintele CSAT acceptă această situaţie. Nu realizează că se apropie ziua în care aceste instituţii vor fi folosite, într-o formă sau alta, împotriva lor?

Preşedintele Iohannis trebuia să îi invite la Cotroceni pe premierul interimar şi pe ministrul de Interne pentru a discuta atât schimbările politice din fruntea poliţiei, cât şi modul de acţiune al Jandarmeriei împotriva unor protestatari paşnici.

Preşedintele comisiei de apărare din Senat, Iulian Dumitrescu, PNL, trebuia să ceară audierea, în această comisie, a noului şef al Poliţiei şi al comandantului Jandarmeriei.

Parlamentarii opoziţiei puteau depune interpelări în legătură cu incidentele din ultima perioadă sau chiar să ceară o comisie de anchetă.

Un protest comun, măcar al unei părţi a deputaţilor şi senatorilor din opoziţie, fără îndoială că ar fi temperat brutalităţile, pentru că există şi poliţişti sau jandarmi care-şi dau seama că regimul Dragnea se va prăbuşi într-o zi, iar lacheii care au comis fapte penale vor plăti.

Însă nu au făcut nimic, sunt în vacanţă. Domnilor din opoziţie nu le pasă, ei cred că sunt protejaţi de abuzurile unui minister de Interne care a ajuns instrumentul de represiune al mafiei din PSD. Eu le spun că se înşeală. Dragnea nu se va opri la ciomăgirea unor protestatari sau reţinerea abuzivă a unor jurnalişti, precum Mălin Bot. Va veni şi după dumneavoastră, stimaţi lideri ai opoziţiei, şi atunci veţi regreta pasivitatea de acum!.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.