24 de ore i-a luat domnului Iohannis ca să o desemneze premier pe Viorica Dăncilă. Vreo 6-7 ore ca să-l desemneze premier pe Mihai Tudose.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De aceea, îi cer imperativ domnului preşedinte al României să respingă cererea de revocare a procurorului-şef al DNA imediat ce la Administraţia Prezidenţială vor sosi documentele oficiale transmise de Ministerul Justiţiei. Imediat! Secţia de procurori a CSM a avut nevoie de trei ore ca să demonteze toate acuzaţiile lui Tudorel Toader împotriva lui Kovesi. Cred că preşedintele nu are nevoie de mai mult de câteva minute ca să semneze decizia de respingere.

Şi îi mai cer domnului preşedinte al României ca, având în vedere că deja se ştiu motivele revocării – o însăilare agramată de minciuni despre DNA, condimentată cu povestioare despre viaţa personală a ministrului Tudorel Toader – să anunţe public că o va menţine pe doamna Kovesi în funcţie. Să renunţe la formulări echivoce, precum „Administraţia Prezidenţială va face o analiză aprofundată a documentului prezentat”. Nu e nimic de analizat în acea însăilare de minciuni şi de acuzaţii staliniste. Procurorul general Augustin Lazăr a avut curajul să declare imediat ce Tudorel Toader şi-a recitat piesa, scrisă de Dragnea şi de alţi puşcăriabili, că nu existe motive de revocare. CSM a confirmat opinia lui Lazăr.

De ce o cerere atât de imperativă şi de fermă către Administraţia Prezidenţială? De ce cred că cererea de revocare a şefei DNA trebuie respinsă imediat? Pentru că gândesc ca un antreprenor, din perspectiva câştigurilor şi pierderilor pentru România, inclusiv a câştigurilor şi pierderilor economice. Acest nou atac al PSD împotriva luptei cu corupţia este un semnal dezastruos către investitorii străini şi către tot mediul de afaceri, şi aşa sufocat de o birocraţie al cărei principal este să îi forţeze să dea şpagă. O primă reacţie a pieţelor s-a văzut imediat, indicele ROBOR la şase luni sărind la un maxim al ultimilor patru ani, iar leul continuând să se devalorizeze în faţa leului. La 24 de ore dup atacul lui Tudorel Toader la DNA, am văzut un grup de respectabili analişti financiari care anunţau că un euro va valora cinci lei, până la sfârşitul anului. Adăugaţi la aceste date şi faptul că inflaţia din România a sărit de 3% şi veţi realiza că aşa-zisele creşteri de salarii din sectorul bugetar au fost, în mare măsură, înghiţite de către creşterile de preţuri. Desigur nu vorbesc de salariile demnitarilor, funcţionarilor din ministere sau ale aparatului de represiune, unde cheltuielile de personal au crescut fără ruşine.

Pe scurt: criza de la DNA costă. Îi costă pe cetăţenii români obişnuiţi. O tergiversare, o prelungire a crizei nu va face decât să majoreze aceste costuri. De aceea, şeful statului trebuie să-i pună capăt imediat. Dacă are curaj şi dacă pricepe nişte reguli elementare ale economiei de piaţă. Oricum, până acum Klaus Iohannis a demonstrat suficient de des că susţine lupta cu corupţia doar declarativ, de teamă că pierde şi ultimele voturi ale taberei anti-PSD. A promulgat fără ezitare legi care au slăbit mecanismele anti-corupţie şi a intervenit – lipsit de forţă şi necredibil - în faţa asaltului pesedist doar atunci când partizanii săi cei mai fanatici începeau să cârtească. Dacă există motive de suspendare ale acestui preşedinte ele nu sunt cele invocate de tabăra PSD-ALDE – care, oricum, e tot mai mulţumită de el...- ci pentru că refuză, constant, să-şi îndeplinească atribuţiile constituţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.