Puţini sunt cei care cunosc întreg procesul prin care este produsă apa potabilă de care se bucură peste 2,2 milioane de locuitori ai capitalei. Acesta este şi motivul pentru care Apa Nova, compania responsabilă cu alimentarea cu apă potabilă a oraşului, inaugurează astăzi escape room-ul H2Out. Scopul spaţiului este educarea publicului în ceea ce priveşte circuitul pe care îl parcurge apa de la râu până la robinet şi cuprinde elemente din procesul de captare, tratare şi distribuţie a apei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apa este o resursă finită care trebuie apreciată, povestea camerei şi mecanismul „de ieşire” al jocului interactiv transmite jucătorilor eforturile considerabile din spatele oricărui pahar de apă potabilă. De multe ori complexitatea proceselor de producţie, tratare şi distribuţie din spatele fiecărui pahar de apă este o necunoscută pentru consumatori, lucru pe care dorim să îl schimbăm. De aceea, Apa Nova a creat acest instrument neconvenţional, o premieră în manieră de comunicare pentru o companie cu un profil şi domeniu de activitate precum cel al nostru.” a declarat domnul Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

H2Out – Powered by Apa Nova este o cameră interactivă care pleacă de la un scenariu apocaliptic, ce se petrece în Bucureşti, anul 2143. Marele război declanşat de lipsa apei potabile s-a încheiat. În urma lui, au rămas doar ruine şi furtunile violente de nisip. Pe locul fostului oraş Bucureşti, supravieţuitorii au repus în funcţiune o mică staţie de tratare a apei. În mijlocul unei furtuni, aceasta se defectează, punându-le în pericol supravieţuirea. Echipa de jucători vor trebui să-şi pună mintea la contribuţie, trecând printr-o serie de provocări derivate din procesele utilizate de Apa Nova pentru a produce apă potabilă şi a remedia problema.

Escape room-ul va reprezenta un instrument educaţional pentru toate tipurile de public, dar şi o metodă ludică de a arăta complexitatea proceselor prin care apă potabilă ajunge la robinetele bucureştenilor.

Adresă H2Out: strada Sergent Năstase Pamfil numărul 38 (sediul Captive Escape Room), începând cu 19 aprilie 2019.

Din 2000, Apa Nova (parte a Grupului Veolia) şi-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice din Municipiului Bucureşti. În cei 19 ani, sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare a fost reabilitat, modernizat şi dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiţii care depăşesc 458 de milioane de euro până în prezent.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.