In prezenta a 19 000 de spectatori, FCSB a castigat cu 3-2 meciul cu CSU Craiova, contand pentru etapa a 25-a din Liga 1 si a revenit pe pozitia a doua a clasamentului, la 3 puncte de liderul CFR Cluj. Meciul de pe National Arena a avut tot ce trebuie pentru a fi considerat unul spectaculos: goluri, intensitate, penaltiuri, eliminari, gol marcar de portar, atmosfera si multi nervi. Din pacate, a lipsit in extrem de multe momente ingredientul principal, fotbalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu doar suporterii stelisti sunt bucurosi dupa acest meci, ci si majoritatea pariorilor, deoarece cel mai frecvent pronostic furnizat de specialistii rubricilor ponturi pariuri a fost acela ca vor marca ambele formatii.

Dupa terminarea meciului, amandoi tehnicienii,se declarau multumiti de prestatiile propriilor echipe. Mihai Teja era satisfacut de atitudinea si determinarea aratate in teren de fotbalistii sai, in timp ce italianul Devis Mangia se arata multumit de asezarea in teren a oltenilor. Din punctul de vedere al specialistilor care nu au fost implicati afectiv, meciul dintre cele doua pretendente la titlu in Romania a fost expresia clara a neputintei echipelor noastre in Europa.

Este adevarat, stelistii au fost mai motivati si mai determinati ca si echipa. Cele mai bune exemple in acest sens au fost capitanul Mihai Pintilii si fundasul Mihai Balasa. Este greu de crezut ca ei ar fi terminat meciul in teren daca ar fi jucat in oricare alt campionat din Europa (exceptie Premier League). Intrarile lor au fost mai mereu la limita regulamentului. De altfel, Pintilii a parasit terenul in urma unei accidentari suferite dupa o intrare dura, intr-o zona neutra a terenului. De cealalta parte, craiovenii au avut nervi, dar nu au avut nerv. Ei au compensat lipsa de intensitate, in special la mijlocul terenului, printr-un efort mai mare si printr-un joc eficient de recuperare.

Din punct de vedere tactic, meciul a fost unul haotic, fara idei clare de joc, in care situatiile de finalizare au aparut ca urmare a hazardului sau a unor greseli de pozitionare. FCSB a fost echipa care a dominat la acest capitol. Fara sa aiba limpezime in joc, stelistii s-au impus meritat, beneficiind de calitatea individuala mai buna a fotbalistilor sai. Ar fi fost mult mai dificila revenirea pe tabela daca FCSB ar fi intalnit o echipa mai disciplinata tactic. Oltenii au resimtit din plin lipsa de la mijlocul terenului a lui Mateiu, jucator suspendat pentru cumul de cartonase galbene. Au fost multe momente in care jucatorul de la FCSB care avea mingea era atacat de 3 fotbalisti olteni, reusea sa pastreze mingea si gasea zone libere ale terenului in care sa paseze coechipierilor.

Mihai Teja nu a surprins cu nimic in acest meci. La FCSB s-a cristalizat echipa de baza. Pintilii a adus un plus la mijlocul terenului, dar lipsa sa de jocuri se simte. Fundasii centrali sunt la fel de vulnerabili ca pana acum, dar cu Pintilii la mijloc ei beneficiaza de mai multa protectie. Fundasii laterali au avut o evolutie solida, reusind sa blocheze actiunile lui Barbut si Bancu, jucatori cu tehnica si viteza. De altfel, Benzar pare a reveni la forma care il impusese in urma cu ceva timp ca titular in echipa nationala. Man si Tanase au jucat in nota obisnuita, in timp ce Hora se dovedeste un fotbalist capabil sa speculeze orice oportunitate ivita in careul advers.

Devis Mangia a mutat cu Fedele in locul lui Mateiu si cu Rocha in locul lui Andrei Cristea. Daca prezenta elvetianului se impunea, titularizarea lui Nuno Rocha nu a adus nimic jocului Craiovei. Jucatorul din Insulele Capului Verde a avut contributii doar la jocul de recuperare, prin viteza de deplasare. Pe faza ofensiva a gresit majoritatea paselor, iar cand a contribuit la jocul defensiv, a fost doar un simplu jalon. Nici un fotbalist de la Craiova nu a reusit sa atraga atentia in acest meci, presiunea rezultatului afectand evolutia celor mai multi dintre fotbalisti. Cu o asemenea atitudine, este greu de crezut ca oltenii vor avea cu adevarat un cuvant de spus in lupta pentru titlu.

Arbitrul Marius Avram a avut un meci dificil, cu multi nervi. Cele mai multe dintre hotararile sale au fost corecte (inclusiv acordarea celor doua lovituri de la 11 metri), dar desele apelari la consultarea colegilor au lasat impresia fugii de raspundere, in conditiile in care el era destul de aproape de locul de desfasurare a fazelor. Poate ca ar fi trebuit sa fie mai drastic in ceea ce priveste intrarile lui Balasa si Pintilii, dar acest lucru poate fi interpretat doar de specialistii in arbitraj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.