Trecutul civilizatiei umane este un subiect care ii pasioneaza pe multi, asa ca nu e de mirare ca unele persoane incearca din rasputeri sa vada cu ochii lor locuri in care s-au desfasurat celebre batalii, in care exista monumente istorice care impresioneaza prin modul in care au fost construite, cladiri realizate in stiluri arhitecturale din cele mai diverse sau, pur si simplu, sa intre in contact cu modul de viata al altor civilizatii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Multi calatori pasionati de istorie au recomandat tuturor sa mearga in astfel de locuri, indiferent in ce tara de pe Glob s-ar afla, sa renunte la descoperirea mallurilor sau a teraselor si sa incerce sa simta trecutul, pentru ca vor deveni mult mai bogati datorita bagajului de cunostinte adunat la fata locului. O idee foarte buna, de exemplu, este o calatorie in Iordania cu Karpaten in locuri cu mare incarcatura istorica: Iordan, raul in care a fost botezat Iisus, Jerash, orasul infiintat de Alexandru cel Mare si unde a fost ridicata Petra, minune a civilizatiei umane, si tot asa. 

Afla care sunt cele 4 tari incarcate de istorie pe care trebuie sa le vizitezi obligatoriu!

1. Israelul este tara care imbie pe orice pasionat de istorie ce vrea sa vada cu ochii lui trecutul, dar care isi doreste, in aceeasi masura, sa se bucure de restaurante chic, de plaje animate, de o viata de noapte nebuna si de evenimente culturale deosebite. Cine ajunge aici trebuie neaparat sa mearga in Ierusalim, la Zidul Plangerii, la Biserica Sfantului Mormant sau sa viziteze Drumul Crucii, Muntele Maslinilor, Muntele Zion etc. Jaffa si Lod sunt la fel de incarcate de istorie, fiind recunoscute ca unele dintre cele mai vechi orase din lume;

2. Italia poate fi numita lejer drept un muzeu in aer liber, devenind, de-a lungul istoriei, un reper pentru toti calatorii din intreaga lume. Pentru un pasionat, insa, este imperios necesar sa ajunga la Colosseum, unul dintre cele mai mari simboluri ale Imperiului Roman, un loc in care gladiatorii antici reuseau sa atraga o multime de spectatori dornici sa vada luptele pe viata si pe moarte. Alte cateva dintre monumentele atractive de aici sunt: Turnul din Pisa, Ponte Vecchio din Florenta, Domul din Milano, Arena din Verona etc.;

3. India reprezinta o destinatie turistica intr-o lume coplesitor de haotica, dar incarcata cu traditie, obiceiuri si istorie. Pasionatii pot simti trecutul la tot pasul in New Delhi, orasul cu cladirile sale contrastante, in Agra, unde pot vizita Taj Mahalul, in Jaipur, numit si Orasul Roz, in care vor fi uimiti de constructia cu fatada unica a Palatului Vanturilor, in Varanasi sau taramul sfant al hindusilor, care poate fascina pe cei care ajung aici etc.;

4. Romania nu poate lipsi de pe aceasta lista, pentru ca promite foarte mult iubitorilor de istorie. Aici pot fi intalnite site-uri arheologice din preistorie, ruinele cetatilor antice sau cetatile medievale, care ii impresioneaza astazi, la fel ca pe vremuri, pe cei care ajung la portile lor, muzee de tot felul, care sunt impanzite de-a lungul tarii, chiar si in cele mai mici sate sau comune, monumente impresionante, precum statuia lui Decebal de la Cazanele Dunarii, fiind doar un exemplu in acest sens.

In concluzie, cei care vor sa descopere trecutul nu trebuie decat sa-si inceapa calatoria intr-una din aceste tari, sa-si imbogateasca bagajul cultural, sa descopere lucruri pe care nu le stiau nici macar de la lectiile de istorie si sa continue sa o faca pe tot parcursul vietii, pentru ca asa se vor implini spiritual. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.