Neajunsurile din sistemul de educaţie românesc îi determină pe tot mai mulţi profesionişti să ridice privirea către problemele şcolarilor şi să-şi dedice timpul în sprijinul acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociatia non-profit UnPI pentru Scolari condusă de IT-istul Ciprian Manea este unul dintre aceste exemple. Abia lansată în octombrie 2019, organizaţia a reuşit deja să strângă donaţii pentru 18 mini calculatoare botezate unPI. Acestea urmează să ajungă la copii din medii defavorizate din toată ţara prin procedura de distribuire vreau.unpi.ro.

Iar lucrurile nu se opresc aici. Odată ajunse în locuinţele şcolarilor, următorul pas sunt cursurile gratuite de programare. Ciprian Manea, iniţiatorul proiectului, îşi propune să îi înveţe personal pe cei mici programarea calculatoarelor pe unPi cu ajutorul unui limbaj uşor, modern, inventat de catre firma Google. Cursul de programare în limbajul Golang este disponibil gratuit, online, în limba română.

Povestea calculatoarelor unPI a început din dorinţa de a ajuta copiii mai puţin norocoşi să-şi poată depăşi condiţia socială în timp, prin studiu, efort şi muncă proprie. Astfel, mini calculatoarele vor fi oferite cu prioritate şcolarilor începând cu vârsta de 10 ani, ce provin din familii defavorizate, dar şi familiilor care au în componenţa lor un membru (părinte sau copil) cu nevoi speciale, recunoscute conform legislaţiei din România, indiferent de veniturile familiei, a declarat Ciprian Manea.

Până la finalul anului 2020, 200 de unPi şi tot atâţia copii cu o şansă la un viitor mai bun. Acesta este obiectivul pe termen scurt al Asociaţiei unPi pentru Şcolari, plan ce se doreşte a fi implementat prin donaţii private şi sponsorizări de la firmele româneşti.

Oricine doreşte să sprijine educaţia copiilor o poate face deja cu ajutorul detaliilor financiare din pagina donez.unpi.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.