Uraganul Irma a distrus insula în proporţie de 95% iar în zona franceză a insulei, unde Irma a lovit cu circa 200 de km pe oră, pagubele sunt estimate la 200 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Insula Sfântul Martin (neerlandeză Sint Maarten; franceză Saint-Martin) este o insulă tropicală din nord-estul Caraibelor, situate la 250 km nord de Guadelupa şi 240 km est de Puerto Rico. Insula, cu o suprafaţă de 98 km², este divizată în părţi aporximativ egale între Franţa şi Olanda, fiind unul dintre cele mai mici teritorii locuite partajate între două naţiuni. Partea de sud a insulei este numită Sint Maarten şi face parte din Regatul Ţărilor de Jos iar partea nordică a insulei este numită Saint-Martin şi este parte din regiunea de peste mări franceză Guadelupa.

Principala problemă cu care s-au confruntat localnicii şi autorităţile din Sant-Martin a fost lipsa apei potabile. Problemă care însă şi-a găsit rapid rezolvarea prin implicarea grupului Veolia.  Echipele sale au acţionat prompt pentru refacerea producţiei şi distribuţiei apei, reuşind cu câteva zile în avans să aducă staţia de desalinizare a insulei la o capacitate de producţie de 30% şi astfel să alimenteze reţeaua de distribuţie cu până la 1.5 milioane de litri pe zi. Printre primele măsuri luate se numără reluarea, încă din 12 septembrie, a furnizării apei pentru spital şi totodată asigurarea unor rezerve de apă în cazul producerii unui alt cataclism. Solicitate şi controlate de autorităţile locale, soluţiile în caz de urgenţă au fost aplicate temporar pentru a ajuta Crucea Roşie Franceză. Distribuţia de apă la o calitate sigură permit e asigurarea condiţiilor de igienă dar, momentan nu poate înlocui apa îmbuteliată pentru consum.  Creşterea capacităţii de producţie va avea loc după punerea în funcţiune a unei staţii mobile de desalinizare care aparţine filialei Veolia din Madrid. Aşadar, producţia apei se îmbunătăţeşte zilnic. De la producţie până la distribuţie, echipele Veolia lucrează atât in reţea cât şi în branşamente individuale pentru  ca acestea să-şi reia atribuţiile de bază.  Deşi avariile produse de uragan au fost uriaşe, până în acest moment un sfert din braşamente au fost refacute iar în câteva săptamîni până va fi reluata activitatea normală. Angajaţii, experţii în situaţii de urgenţă, desalinizare, distribuţie de apă potabilă, sanitaţie şi reabilitarea reţelei, inclusiv voluntarii Veolia, grupul Veolia şi fundaţia sa, ghidându-se  după un principiu de bază din statutul societăţii, şi anume social responsibility, fac tot posibilul pentru a sprijini comunitatea din Saint-Martin şi rămân solidari cu cei atât de greu afectaţi de acest dezastru natural. 

Grupul Veolia este lider mondial în furnizarea serviciilor de apă, de energie şi de salubritate iar în România, Veolia furnizează servicii de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, precum şi servicii de energie prin Apa Nova Bucureşti, Apa Nova Ploieşti, Veolia Energie Iaşi şi Veolia Energie Ploieşti.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.