Dacă te confrunţi cu un dinte lipsă, e normal să te decizi să îl înlocuieşti. Însă, probabil ai auzit despre două soluţii permanente pentru înlocuirea acestora: implanturile dentare şi protezele dentare. Chiar dacă marile diferenţe dintre cele două soluţii se observă la costurile necesare fiecărei procedură în parte, există şi alte aspecte importante, iar judecata corectă depinde de situaţia în care te afli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva diferenţe de bază dintre aceste două soluţii

Implanturile dentare sunt soluţii permanente pentru înlocuirea dinţilor lipsă. Acestea constau în inserarea unui şurub din titan sau zirconiu în osul maxilar sau mandibular, pentru a susţine o coroană dentară. Datorită materialelor utilizate, implanturile dentare îşi păstrează calitatea iniţială pentru mai mult timp. În plus, în funcţie de calitatea şi preţul implantului, acestea pot dura o viaţă întreagă. Totuşi, chiar dacă procedura poate fi destul de costisitoare, opţiunea de a alege implanturile de dinţi, poate fi cea mai potrivită.

Pe de altă parte, protezele dentare sunt dispozitive detaşabile utilizate pentru înlocuirea dinţilor lipsă. Acestea pot fi parţiale, acoperind doar anumite zone ale gurii, sau complete, înlocuind toţi dinţii unei arcade. Au avantajul că nu presupun nicio intervenţie chirurgicală şi sunt opţiunea ideală pentru persoanele care nu pot recupera dinţii pierduţi prin intervenţii chirurgicale.

O altă diferenţă importantă între cele două proceduri, se referă la confortul şi estetica dintelui înlocuit. Dacă doreşti să recurgi la o astfel de soluţie, poţi apela la serviciile calitative oferite de către cei de la Cisomedical. Astfel, cu ajutorul acestor implanturi vei beneficia un aspect şi o duritate foarte asemănătoare cu cele ale unui dinte natural, motiv pentru care acestea reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele care au pierdut un singur dinte. De asemenea, implanturile dentare conferă pacienţilor mai mult confort şi siguranţă, având posibilitatea de a mânca şi vorbi fără nicio restricţie.

Pe de altă parte, protezele dentare sunt mai puţin confortabile şi nu oferă aceeaşi senzatie ca şi implanturile. Desigur, pot fi realizate corecte şi destul de adaptate la corpul pacientului, dar pentru purtători, acestea pot reprezenta una dintre cele mai mari bătăi de cap. În plus, protezele dentare pot provoca iritaţii, leziuni şi inflamaţii.

În concluzie, alegerea dintre implanturile dentare şi protezele dentare depinde de anumite factori precum preţul, durabilitatea, confortul şi estetica. Pentru persoanele care au un singur dinte lipsă sau câţiva dinţi lipsă, implanturile dentare par a fi cea mai bună soluţie, oferind un aspect natural şi confort maxim. În schimb, protezele dentare pot fi o alegere bună pentru persoanele care au pierdut majoritatea dinţilor sau dacă intervenţia chirurgicală nu este o opţiune. Chiar dacă ambele soluţii sunt eficiente în corectarea pierderii dinţilor, o alegere corectă depinde de fiecare situaţie în parte. Înainte de a te hotărî asupra uneia din cele două opţiuni, este important să consulţi un specialist care te poate ajuta să decizi cea mai bună soluţie pentru nevoile tale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.