Deputatul PMP Petru Movilă a depus o serie de propuneri de proiecte de lege care vizează îndreptarea cadrului legislativ la haosul provocat de guvernarea PSD-ALDE în sistemul de salarizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sistemul de salarizare a creat un val de nemulţumiri în rândul bugetarilor. De la începutul lunii februarie, aceştia au început să atragă atenţia asupra modului în care noile modificări ale Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice încalcă drepturile angajaţilor şi provoacă dezechilibre majore şi discriminare chiar şi în rândul salariaţilor din aceiaşi instituţie.

Prin urmare, pentru îndreptarea erorilor prevăzute de legea cadru aparute din cauza lipsei unor simulări reale şi a unei fundamentări corecte, conforme cu realitate, deputatul PMP Petru Movilă a depus o serie de propuneri de proiecte de lege, după cum urmează:

Propunerea de lege pentru modificarea legii cadru privind corectarea discriminărilor între personalul TESA şi personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile medicale şi unităţile medico-sociale. Actuala prevedere legislativă exclude de la plata sporurilor prevăzute pentru condiţiile periculoase de muncă angajaţii TESA şi muncitorii, deşi îşi desfăşoară activitatea în condiţii identice şi în mod fizic în aceiaşi clădire cu personalul medical, fiind expuşi la riscuri identice. Cel mai bun exemplu şi cel care a stat la baza fundamentării proiectului de lege este Spitalul de Boli Infectioase “Sf. Parascheva” de la Iaşi.

Propunere de lege pentru modificarea legii cadru în vederea corectării faptului că, la acest moment, casele judeţene de sănătate nu mai sunt menţionate în lege, neexistând nicio prevedere directă la acestea, cu toate că reprezintă o instituţie publică, autonomă, de interes naţional. Din această cauză, coroborate şi cu alte prevederi, angajaţii caselor judeţene de sănătate vor avea salariile diminuate

Propunerea de lege pentru corectarea inechităţilor salariale din rândul angajaţilor Direcţiilor de Sănătate Publică (DSP) în condiţiile în care prevederile actuale presupun reduceri salariale până la 1.000 lei pentru o parte din angajaţii instituţiei

O altă inechitate prevazută de către Guvernul PSD-ALDE a fost şi introducerea prin intermediul OG 103/2017 a unui articol care a limitat dreptul pacienţilor aflaţi în evidenţă cu boli profesionale sau accidente de muncă la serviciile medicale de specialitate după ce aceştia ies la pensie. Concret, actuala lege a produs nedreptăţi grave, cu consecinţe pe termen lung, pentru pacienţii cu boli profesionare în condiţiile in care, după ce ies la pensie pentru limita de vârstă, aceştia nu mai au dreptul la tratament şi nici nu mai pot fi internaţi şi supravegheaţi în clinicile de medicina muncii în care se aflau în evidenţă

Totodată, în cursul lunii februarie, deputatul Petru Movilă a mai depus o propunere de lege privind reglementarea profesiei de bioinginer precum şi infiinţarea şi organizarea Ordinului Bioinginerilor din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.