La mai bine de patru luni după ce PMP a sesizat faptul că noua lege a sănătăţii produce grave inechităţi şi cauzează scăderi masive de salarii în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, abia astăzi reprezentanţii Guvernului au decis să corecteze legislaţia în vigoare şi să îmbrăţişeze soluţiile oferite de Partidul Mişcarea Populară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Petru Movilă, membru al Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, salută decizia luată ieri şi apreciază ca benefice modificările făcute, cu precădere impunerea unui prag minim pentru sporuri şi acordarea unor sume compensatorii pentru a acoperi diferenţa acolo unde s-au înregistrat scăderi salariale. ʺÎncă din februarie am depus o serie de proiecte de legi menite să corecteze legislaţia şi să împiedice scăderea salariilor în rândul angajaţilor din DSP, CJAS precum şi a personalului TESA din o parte din unităţile sanitare. Mă bucur să văd că până la urmă Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii au ajuns la o înţelegere şi au luat o decizie menită să rezolve haosul creat de aplicarea noii legi a salarizăriiʺ, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.