5 criterii importante de care să ţii cont:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De-a lungul vieţii ne putem confrunta cu evenimente încărcate de suferinţă, precum trecerea în nefiinţă a unei persoane dragi. Cei care apelează la serviciile unei case de pompe funebre se asigură astfel că primesc suport pe parcursul întregului eveniment, suport oferit de o echipă onestă, care lucrează cu profesionalism, demnitate şi respect.

Specialiştii cu experienţă în acest domeniu ştiu cum să ofere sprijin necondiţionat şi îndrumare în luarea celor mai bune decizii pentru organizarea înmormântării, precum şi în cazurile de repatriere a celui trecut în nefiinţă.

Profesioniştii unei case funerare oferă consultanţă pentru selectarea tuturor celor necesare înmormântării în funcţie de bugetul de care dispune familia îndurerată.

Alegerea corectă a unei firme de pompe funebre care să se ocupe de organizare, transport şi nu numai conferă rudelor îndoliate răgazul necesar pentru comemorarea celui decedat. Iată câteva criterii de selecţie de care trebuie să ţină cont oricine doreşte să colaboreze cu o firmă de servicii funerare:

Pachete funerare complete

Fiecare înmormântare poate fi gestionată în funcţie de bugetul alocat, situaţia de viaţă şi cerinţelor clienţilor. De aceea, atunci când contactezi o casă de servicii funerare este esenţial să soliciţi lista de pachete funerare, pentru a putea alege pe cel care corespunde nevoilor tale pentru respectivul eveniment. O casă profesionistă de pompe funebre oferă chiar şi la pachetul cu preţul cel mai redus servicii funerare complete.

Iată ce presupune un pachet de servicii funerare complete:

  • consultanţă în întocmirea tuturor documentelor necesare pentru deces 
  • consultanţă funerară
  • coroane funerare (aranjamente florale funerare)
  • constatare deces
  • toaletare, îmbălsămare şi cosmetică decedat
  • intermedierea discuţiilor cu preotul şi pregătirea capelei
  • pregătirea sicriului şi a accesoriilor necesare
  • închirierea catafalcului
  • pregătirea locului de veci şi a monumentelor funerare
  • manipularea sicriului
  • transport funerar (intern / internaţional)
  • organizări parastase
  • incinerare (dacă se solicită acest serviciu)

Obţinere documente necesare

Pierderea unei persoane iubite este un moment încărcat de sentimente de tristeţe şi confuzie. Într-un astfel de moment apelarea la o firmă de servicii funerare cu experienţă poate ajuta familia îndoliată să gestioneze mai lesne tot ceea ce înseamnă organizarea înmormântării, birocraţie şi alegerea articolelor funerare.

O firmă de servicii funerare dispune de conexiunile corespunzătoare şi se poate ocupa rapid de eliberarea tuturor documentelor (adeverinţa de înhumare, autorizaţia de depunere la capelă, certificatul de deces, paşaport mortuar – în cazul repatrierii). De cele mai multe ori, pentru a asigura un plus de promptitudine din partea echipei respective, este indicat să alegi o firmă aflată în apropierea localităţii sau oraşului unde s-a petrecut decesul.

Reputaţie şi experienţă

În alegerea unei firme de pompe funebre sunt importante deopotrivă reputaţia şi experienţa acesteia în domeniu. O agenţie care dispune de o experienţă semnificativă în domeniul serviciilor funerare şi, mai ales, de o reputaţie ireproşabilă în comunitatea locală se va asigura de buna desfăşurare a întregului eveniment, fără incidente sau costuri ascunse.

Pentru a te asigura că firma aleasă este una profesionistă şi serioasă poţi căuta informaţii, precum recenzii online sau poţi cere referinţe de la persoanele apropiate care au colaborat în trecut cu agenţia respectivă.

Fără costuri ascunse

Transparenţa de care dă dovadă firma respectivă pe parcursul colaborării cu familiile îndurerate în ceea ce priveşte preţurile practicate, precum şi alte costuri suplimentare care ar putea apărea, este un criteriu important pentru cei care decid să angajeze o firmă de servicii funerare.

O companie care are ca valori transparenţa şi profesionalismul va prezenta detaliat tot procesul, subliniind preţurile pentru fiecare serviciu în parte, chiar şi pentru acele situaţii unde pot apărea diferenţe la bugetele agreate. Când se semnează contractul, familia celui defunct trebuie să se asigure că se comunică foarte clar cu firma de pompe funebre. Pentru a evita dificultăţi ulterioare, toate costurile aferente serviciilor solicitate trebuie să apară menţionate în contractul agreat şi semnat. 

Respect pentru solicitările familiei îndoliate

Firma de servicii funerare aleasă trebuie să înteleagă valorile fiecărei familii cu care lucrează pentru a-i respecta solicitările. Nu toate firmele de pompe funebre oferă flexibilitatea de a ţine cont 100% de dorinţele clientului. Echipa respectivă trebuie să arate empatie pentru familia îndoliată şi să fie deschisă la sugestii, precum şi la cerinţele acesteia.

Aşadar, o casă de servicii funerare profesionistă oferă garanţia celor mai bune servicii funerare în zona în care activează, respectând bugetul, dar şi preferinţele membrilor familiei îndurerate. Iar echipa casei de servicii funerare se poate ocupa de organizare şi de toate cele necesare înmomântării cu multă discreţie, intervenind numai atunci când situaţia o cere, fără să disturbe membrii familiei, în acele clipe de tristeţe şi reculegere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.