Orice firmă, indiferent cât de mică sau mare este aceasta, are nevoie de un expert în analiză contabilă care să se ocupe de acestă parte a afacerii. Proprietarii oricărui business trebuie să ştie că prin acest tip de analiză se pot identifica cel mai uşor posibilele nereguli sau activităţi cu rezultate nesatisfăcătoare a întreprinderilor. În acest fel, ulterior se pot identifica şi soluţiile potrivite pentru a stabili măsuri de remediere a situaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atunci când vine vorba despre efectuarea unor analize contabile profesionale, experţii din spatele site-ului cabinetlichidator.ro, împreună cu o altă firmă de expertize contabile, Simconta Accounting sunt lideri. Este necesară o cunoaştere aprofundată a informaţiilor ce ţin de acest sector de activitate în vederea găsirii celor mai bune soluţii întotdeauna, precum şi pentru a păstra ordinea şi disciplina în acest domeniu de activitate.

Principalul obiectiv al oricărei întreprinderi, indiferent de mărimea sa, trebuie să vizeze cunoaşterea continuă a factorilor cei mai eficienţi prin care se pot utiliza resursele umane, financiare şi materiale. În acest mod proprietarii unei afaceri vor reuşi să maximizeze valoarea patrimoniului, astfel încât să investească într-un mod cât mai folositor capitalul.

De ce este necesară analiza contabilă?

După cum afirmă şi experţii în analiză contabilă, care îşi promovează serviciile în cadrul site-ului cabinetlichidator.ro, rolul acestui tip de analiză este de a realiza dovezile necesare în procesul judiciar, precum şi pentru a solicita anumite situaţii financiare.

Pentru cei care nu ştiu ce implică analiza contabilă, ei bine aceasta presupune cercetarea tuturor operaţiunilor financiare şi economice, dar nu fără a stabili elementele componente ale acestora şi a le încadra în conturi specifice de activ şi pasiv, necesare în întocmirea înregistrărilor contabile. Mai simplu spus, este necesară efectuare acestei analize pentru a stabili o formulă contabilă.

Este necesară parcurgerea unor etape specifice în vederea realizării analizei contabile şi este recomandat ca fiecare întreprindere să beneficieze de ajutorul unei persoane experte în acest sens.

În primul rând, trebuie să fie stabilită natura, precum şi conţinutul operaţiei care urmează să fie supusă analizei (intră aici încasarea, consumul, plata, vânzarea). Ulterior, trebuie să fie făcută o precizare amănunţită a modificărilor implicate de elementele de pasiv şi activ, iar în funcţie de micşorările sau creşterile sesizate, şi conţinutul lor economic.

Următoare etapă de parcurs este legată de stabilirea conturilor corespondente în care se va înregistra operaţia economică, expertul în analiza contabilă folosindu-se de elementele din bilanţ, modificare a acestor conturi.

Este necesar, de asemenea, să fie aplicate anumite reguli  de funcţionare a respectivelor conturi pentru a stabili partea de debit sau de credit în care se va înregistra operaţia care se analizează.

La final, expertul în analiză contabilă va avea în vedere întocmirea unei formule contabile corecte şi valabile. Această formulă reprezintă de fapt un mod de a prezenta grafic operaţiunile economice şi financiare individuale, împărţite în conturi corespondente ca şi egalitate valorică, având la bază întregistrarea dublă.

Ideal ar fi ca fiecare întreprindere să identifice şi să opteze pentru colaborarea cu un expert în analiză contabilă, care cunoaşte îndeaproape toate etapele şi paşii pe care îi are de parcurs în vederea oferirii unor rezultate mereu corecte şi valabile. Cei interesaţi pot accesa pagina cabinetlichidator.ro pentru a intra în contact cu unul dintre reprezentanţii firmei menţionate la început.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.