Reţeaua de farmacii „Professional Farma Line” a primit astăzi pentru divizia proprie online pfarma.ro, licenţa de autorizare prin care Ministerul Sănătăţii aprobă oficial comercializarea online şi livrarea către clientul final a produselor de tip OTC ( Over-The-Counter) – medicamente fără reţetă - în conformitate cu normele Legii nr. 160 din 2018 privind modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suntem bucuroşi că „Professional Farma Line” face parte  din primul val  de farmacii care primeşte aprobarea de a comercializa în spaţiul online astfel de produse, care până în momentul autorizării se puteau achiziţiona exclusiv din farmaciile fizice aflate în portofoliul nostru. Este o confirmare aşteptată care vine după o perioadă de pregătire şi atenţie deosebită pentru fiecare detaliu impus de legislaţia în vigoare. Din grija pe care o purtăm dintotdeauna pacienţilor noştri dorim să oferim o gamă completă de servicii în domeniul farmaceutic.” -  Răzvan Munteanu, Director General.

În cadrul farmaciei online pfarma.ro, sunt listate peste 600 de produse tip OTC – medicamente fără reţetă, acestea constituind medicamente care se pot elibera fără prescripţie medicală, destinate atât uzului intern ( comprimate, siropuri etc. ), cât şi celui extern ( unguente, soluţii dezinfectante, picături de ochi etc.). 

Clasificarea acestora a fost făcută  cu respectarea standardelor impuse de ANMDM ( Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale ): după indicaţiile generale ( EX: durere, răceală etc ) şi după substanţa activă conţinută. 

Fiecare produs OTC listat online are anexată o documentaţie în conformitate cu legislaţia în vigoare: prospect, rezumat caracteristici produs, acestea fiind preluate de pe site-ul oficial ANMDM.

Vânzarea online şi eliberarea medicamentelor OTC – medicamente fără reţetă - nu sunt permise fără solicitarea şi centralizarea unor informaţii punctuale despre pacient - vârstă, tratament curent, alergii, informaţii care se salvează în contul de client.

Pacientul are astfel posibilitatea de a adresa întrebări directe unui farmacist în timp real, online, conversaţia fiind salvată în vederea creării unui istoric personalizat. Colectarea datelor personale ale clientului şi salvarea conversaţiilor cu farmacistul reprezintă obligaţii impuse de lege.

Toate aceste informaţii  sunt tratate  cu respectarea normelor GDPR de protecţie a datelor personale.

Reţeaua „Professional Farma Line” are o experienţă în domeniul farmaceutic de 18 ani, prin cele 22 de farmacii aflate în judeţele Prahova, Braşov şi Dâmboviţa, în 19 localităţi diferite, dispune de un depozit propriu şi o flotă auto integrată, deservite de o echipă care numără în prezent peste 200 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.