În weekend-ul care a trecut, s-a desfăşurat la Bucureşti cea de-a 2-a etapă a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Enel X Way, clasa de maşini electrice powered by George, inovaṭie BCR. Aflată pentru al treilea an consecutiv în Capitală, seria evenimentelor Women Rally avea să fie pentru prima dată gazduită de Piaṭa Constituṭiei, locul unde s-a oficiat Startul Festiv, în care concurentele şi presa s-au întâlnit cu ambasadoarele Elisabeta Lipă, Alina Dumitru, Valeria Sabo Raicu, Cristiana Oprea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doamna Elisabeta Lipă, preşedinte Federaţia Română de Canotaj, multiplă campioană olimpică şi mondială, a oficiat startul, avându-i alături pe Valeria Sabo Raicu, consultant de imagine FRC şi pe Norris Măgeanu, preşedinte Federaṭia Română de Automobilism Sportiv.

 

         „Women Rally este un mix reuşit de divertisment asezonat cu competiţie, pentru că aşa este frumos, să se întreacă fetele care dau dovadă de ambiṭie şi curaj, demonstrând că nu au nimic în minus faţă de competitivitatea bărbaţilor! Mă bucur să fiu ambasador al acestui eveniment, mi-a plăcut tot ceea ce am văzut aici şi sper ca pe viitor să intre în această frumoasă poveste şi alte doamnişoare şi doamne, pe care sa le vedem prezente la start, la următoarea ediṭie, în număr cât mai mare! Femeile trebuie să se spijine şi să se ajute între ele!” – a declarat doamna Elisabeta Lipă.

 

         La volanul uneia dintre  maşinile de deschidere, pe linia de start s-a aflat Alina Dumitru, campioană olimpică şi multiplă campioană europeană la Judo, alături de cele 50 de echipaje Women Rally.

          

         „M-am simţit deosebită din postura de ambasador Women Rally. Am condus o maşină superbă şi pentru asta ţin să le mulţumesc celor de la Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI. Pe traseu a fost o experienṭă frumoasă care acum mă pune pe gânduri pentru a mă înscrie oficial în competiţie. Vreau să o felicit pe Laura Savu pentru că a reuşit să facă o competiţie dedicată doamnelor pasionate de automobilism, oferindu-le astfel şansa de a-şi etala abilităţile pe circuit. Mă bucur că fac parte din echipa ei. Vreau să îi felicit pe toţi, pentru buna organizare a evenimentului”. – a declarat Alina Dumitru, ambasador Women Rally. 

 

         Aflată pentru prima dată la eveniment, Valeria Sabo Raicu şi-a arătat admiraṭia pentru acest proiect:

         „Women Rally este un proiect care aduce puterea  şi determinarea femeilor într-o competiṭie unică în Romania! Şi nu putea să fie altfel decât precum iniṭiatoarea acestui proiect, Laura Savu, o femeie puternică, determinată şi ambiṭioasă care promovează atât de frumos performanṭa!

Sunt onorată să fac parte din acest proiect, ca Ambasador Women Rally!

WE RUN THE WORLD, GIRLS!”

 

         Între 2 competiṭii internaṭionale, Cristiana Oprea, pilot de raliuri, a revenit alături de participantele de la competiṭia Women Rally Bucureşti.

          „Ca de obicei, a fost o plăcere să revin la Women Rally şi să văd atâtea fete care devin din ce în ce mai competitive la volan, alături de prezenţe noi la start. Este un concept pe care îl susţin încă de la ediţia pilot din 2018 şi care cred că şi-a confirmat deja relevanţa ca rampă de lansare pentru femeile care îşi doresc să evolueze către alte discipline. Felicitări Laura şi Horaţiu pentru toată munca depusă pentru a creşte acest campionat şi a-l face destinaţia perfectă pentru femeile pasionate de condus, care vor să descopere motorsportul!”

 

            Trofeul Enel X Way a atras pe lista de înscrieri concurente din 14 judeṭe, doamne şi domnişoare curajoase, care şi-au etalat abilităţile la volanul propriilor maşini weekendul acesta. Pentru al cincilea an la rând, comunitatea Women Rally demonstrează că orice femeie poate fi curajoasă şi rapidă la volan, dacă există contextul potrivit în care să îşi poate exprima pasiunea pentru maşini.

 

         Evenimentul s-a încheiat într-o atmosferă festivă cu ocazia dineului care a avut loc sâmbătă seara la Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI. În cadrul Festivităṭii de premiere s-au celebrat cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase din cadrul Trofeului Enel X Way, totul într-o ceremonie a eleganţei şi prieteniei. Fondurile obṭinute în cadrul licitaṭiei produselor  oferite de către partenerii evenimentului au fost direcṭionate către editarea şi tipărirea de exemplare din Revista Născut pentru Sport - unica publicaţie din România de educaţie şi cultură sportivă pentru copii.  

 

Informaţiile complete legate de concurente şi atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro şi pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere şi următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

 

Echipajul Sabina Ghiormescu / Ada Georgescu - BMW X2 (1:57.401) a obţinut victoria la OPEN, pentru ele fiind cel de-al doilea succes stagional. Izabella Gavrilă - Citroen C2 VTS (1:58.473) s-a clasat pe locul 2, iar Ioana Berindei - Audi A5 Sportback (1:59.957) a completat podiumul la general.

 

Izabella a fost cea mai rapidă la Clasa 1, ea fiind urmată de Andrada Munteanu - Ford Sport Ka (2:03.368) respectiv de Alexandra Catană - Mini Cooper (2:05.202).

 

Anna Sandor - Ford Fiesta ST (2:04.583) s-a impus la Clasa 2. Locul 2 a fost ocupat de Gabriela Porumboiu - Mazda CX-3 (2:10.626), urmată de Francisca Radu - Mazda 3 (2:10.636).

 

Sabina îşi adjudecă victoria şi la Clasa 3, Ioana Berindei ocupând locul 2 şi Mirela Bejnariu -Honda Civic (2:03.008) locul 3.

 

Roxana Contraş / Dalma Pivariu - BMW i3 (2:05.927) sunt câştigătoarele clasei 4. Podiumul a fost completat de Tammy Lovin - BMW i3 (2:15.579) şi Felicia Floarea - BMW i3 (2:19.956).

 

Sidonia Andrei-BMW 120D (2:01.320) a învins  la Clasa 5. Locul 2 a fost ocupat de Andreea Zamfir - Ford Fiesta (2:02.937), iar pe locul 3 s-a clasat Ligia Barbu - Renault Clio RS (2:04,416).

 

Podiumul clasei 1 (motoare până în 1600 cmc):

 

Locul 1 - Izabella Gavrilă (HR), Citroen C2 VTS

Locul 2 - Andrada Munteanu (AB), Ford KA

Locul 3 - Alexandra Catană (MM), Mini Cooper

 

Podiumul clasei 2 (motoare între 1600 cmc şi 2000 cmc):

 

Locul 1 - Anna Sándor (HR), Ford Fiesta ST

Locul 2 - Gabriela Porumboiu (DJ), Mazda CX-3

Locul 3 - Francisca Radu (AG), Mazda 3

 

Podiumul clasei 3 (motoare peste 2000 cmc):

 

Locul 1 - Sabina Ghiormescu (B), BMW X2

Locul 2 - Ioana Berindei (CJ), Audi A5 Sportback

Locul 3 - Mirela Bejnariu (CJ), Honda Civic

 

Podiumul clasei 4 (maşini electrice):

 

Locul 1 - Roxana Contraş (CJ), BMW i3

Locul 2 - Tammy Lovin (B), BMW i3

Locul 3 - Felicia Floarea (CJ), BMW i3

 

Podiumul clasei 5 (maşini modificate):

Locul 1 - Sidonia Andrei (TM), BMW 120D

Locul 2 - Andreea Zamfir (B), Ford Fiesta

Locul 3 - Ligia Barbu (CJ), Renault Clio

 

Clasament General (clasele 1-3):

 

Locul 1 - Sabina Ghiormescu (B), BMW X2

Locul 2 - Izabella Gavrilă (HR), Citroen C2 VTS

Locul 3 – Ioana Berindei (CJ), Audi A5 Sportback

 

 

Campionatul Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2022 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunităţi de socializare, noţiuni de conducere defensivă şi momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtăşeşte pasiunea pentru maşini şi ambiţia de auto-depăşire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la şosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal şi sigur dezvoltarea abilităţilor la volan şi responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

 

Campionatul Naţional Women Rally, ediṭia 2022 este susţinut de către Bosch Car Service.

 

Etapa a 2-a Bucureşti (24-25 iunie 2022) a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Enel X Way, a fost susţinută de către Enel X Way, clasa de maşini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI, Castrol România, Parsa Beauty, Catena - Farmacia Inimii, Hotel Melodia.

 

Parteneri silver: Racebox, AEA Medical, Gerovital, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Nespresso, Brandocracy, Prestige Flame.

 

Parteneri: Primăria Capitalei, Proedus, Cultured.

 

Parteneri media: RallyMax, Autorally, Autoştiri.ro, GP24.ro, 24auto.ro, FanRally.ro, Bunzac Media, Fabian Robert Photography, FireWeb, Revista Născut pentru Sport.

 

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

 

Campionatul Naţional Women Rally Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.