Iarna este unul dintre anotimpurile care le displace multor românce. Se întunecă devreme, temperaturile sunt scăzute şi multora le este greu să găsească bucurii în această perioadă. Pe lângă înfruntarea lunilor reci, trebuie să ţină acum piept şi pandemiei. Însă, este posibil să se bucure de acest interval de timp, dacă urmează câteva sfaturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Citeşte mai departe pentru a afla cum se pot bucura româncele de lunile geroase pe timp de pandemie

Răsfăţ cu o zi de „spa”

Activitatea poate avea loc chiar la domiciliu. Dulapurile româncelor sunt pline cu diverse cosmetice - de la unturi de corp, la măşti exfoliante. În lunile reci, pielea femeilor devine mai sensibilă şi mai aspră. E nevoie să fie îngrijită corespunzător.

Cel mai bine e să se dedice câteva ore pe săptămână unui adevărat ritual de spa. Totul poate începe cu o baie fierbinte şi continua cu o mască exfoliantă, în timp ce se hidratează restul corpului. Pe lângă faptul că pielea va arăta mult mai bine, starea psihică se va îmbunătăţi.

Timp petrecut în aer liber

Româncele pot merge la o plimbare (să nu uite masca acasă) şi se pot bucura de lumina naturală. Timpul petrecut afară sprijină sistemul imunitar să facă faţă mai bine problemelor de sănătate. Ajută la depăşirea blocajelor creative şi rezolvarea cu uşurinţă a diverselor probleme (fie la muncă, fie în viaţa personală). Numeroase studii au demonstrat că oamenii se simt mai bine după ce petrec chiar şi zece minute în aer liber.

E necesară o garderobă specială pentru a putea face faţă zilelor friguroase: geacă de iarnă, şosete groase, bluze de lână şi încălţăminte potrivită condiţiilor meteorologice. Cu o pereche de bocanci de la the5thelement.ro va fi asigurat atât confortul, cât şi căldura picioarelor. Fularul şi mănuşile sunt indispensabile. 

Ce pot face cât timp sunt afară? Ele pot explora o zonă din oraş care le e necunoscută. Probabil că vor găsi astfel tot felul de locuri noi unde să îşi petreacă timpul după pandemie (cafenele, mici magazine şi anticariate).

În această perioadă este vital să fie respectate regulile de distanţare şi purtarea măştii. Trebuie evitate locurile aglomerate şi alese pentru plimbare arterele mai puţin circulate. 

Bucuria unei băuturi fierbinţi

Băutura caldă poate fi un ceai, o cafea sau chiar o ciocolată caldă. Totul depinde de momentul zilei şi de starea dorită. Ceaiul va calma şi va relaxa. Cafeaua oferă energie şi îmbunătăţeşte productivitatea. Ciocolata caldă va aminti de clipele copilăriei şi va oferi un sentiment de căldură interioară. 

Este recomandat să fie evitat excesul de alcool. Desigur, 1-2 pahare de vin fiert sau o cantitate mică dintr-o altă băutură alcoolică sunt permise (chiar recomandate în unele situaţii). 

Perioada aceasta trebuie considerată doar un obstacol peste care se va trece, mai degrabă decât un obstacol în legătură cu care nu se poate face nimic. Evident, există aspecte ale pandemiei care nu pot fi controlate. Românii sunt, însă, un popor rezistent şi adaptabil, iar româncele au demonstrat de nenumărate ori că sunt puternice şi fac faţă tuturor piedicilor. Ele pot începe cu sfaturile de mai sus pentru a-şi face iarna mai uşoară şi mai plăcută, din toate punctele de vedere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.