Acum că toamna şi-a intrat oficial în drepturi, devine tot mai clar că trebuie să te pregăteşti pentru sezonul rece, astfel încât să nu te ia prin surprindere. Citeşte mai jos dacă ai nevoie să îţi aduci aminte care sunt punctele cheie de care trebuie să ţii cont atunci când îţi pregăteşti maşina de întâlnirea cu anotimpurile reci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată care sunt elementele de bază pentru o maşină gata să întâmpine sezonul rece:

Revizia

Nu mai reprezintă de mult un secret faptul că orice maşină trebuie să treacă, periodic, printr-o revizie amănunţită. Cel mai potrivit moment pentru acest lucru îl reprezintă schimbarea de sezon. Programează-te din timp la cea mai apropiată reprezentanţă auto sau la service-ul unde mergi de obicei şi află de ce are nevoie maşina ta iarna, astfel încât folosirea ei în sezonul friguros să fie o plăcere.

Foloseşte antigel

Poate că zilele însorite te induc în eroare, însă nu este cazul să te laşi păcălit. Odată cu răcirea vremii, maşina ta va avea nevoie de antigel pentru a funcţiona constant la parametri optimi. Evită posibilele neplăceri produse de scăderea temperaturii de afară prin folosirea din timp a antigelului şi bucură-te de anotimpul rece din confortul maşinii tale.

Fii atent la detalii

La fiecare schimbare de sezon este recomandat să verifici nu doar motorul sau carburatorul, ci şi filtrele de ulei şi combustibil, ştergătoarele de parbriz, precum şi geamurile şi uşile maşinii. Practic, este indicat să te asiguri că fiecare element funcţionează aşa cum ar trebui, ca să poţi intra fără emoţii în noul anotimp.

Alege anvelope potrivite sezonului

Deja prima lună de toamnă se apropie de final, ceea ce înseamnă că vremea va continua să se răcească tot mai tare. În acelaşi timp, înlocuirea anvelopelor la trecerea dintre sezoane reprezintă un gest de respect şi responsabilitate faţă de ceilalţi participanţi la trafic. Înlocuind din timp anvelopele maşinii tale, nu dai ocazia capriciilor vremii să îşi facă simţită prezenţa în viaţa ta. Alege să fii un participant la trafic responsabil, chiar dacă ţi se pare că mai poţi forţa puţin vara şi nu îţi asuma riscuri ce pot fi evitate din confortul casei tale, cu o programare la service sau reprezentanţa ta auto la care mergi de obicei. Fă-ţi un serviciu atât ţie, cât şi maşinii tale şi ocupă-te de anvelopele de iarnă din timp. Fie că le verifici pe cele de anul trecut, fie că decizi să cumperi unele noi de pe anvelope-oferte.ro, echipează-ţi maşina pentru sezonul rece înainte ca ploile reci să-ţi pună probleme. Alege anvelope de iarnă potrivite pentru maşina ta, astfel încât sezonul rece să te găsească în siguranţă şi ocupă-te din timp de acest aspect pentru a economisi nu doar bani, ci şi timp şi energie.

Ţine cont de aceste detalii şi intră fără emoţii în sezonul rece cu o maşină echipată corespunzător, gata să te poarte în cele mai neaşteptate aventuri. Dacă acest articol ţi-a fost util, dă-l mai departe, pentru un sezon rece început corect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.