O masa de ocazie nu trebuie sa aiba loc doar de Paste sau de Craciun, poti pregati o cina sau un pranz festiv atat pentru zile de nastere, cat si pentru zile onomastice sau pentru a celebra evenimente importante, cum ar fi aniversarea casatoriei. Sa organizezi o masa festiva poate parea dificil, insa daca te inarmezi cu rabdare si apelezi la cateva trucuri legate de aranjamente si pregatirea mancarii, ai toate sansele sa reusesti sa creezi o atmosfera speciala fara prea mari batai de cap.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iata cum sa pregatesti o cina sau un pranz festiv in doar cativa pasi simpli:

Lista de invitati

Decide din timp cate persoane vrei sa inviti si vorbeste cu acestea pentru a te asigura ca nu au deja un program stabilit pentru acea zi. Cel mai simplu este sa iti scrii pe o foaie de hartie numele tuturor persoanelor pe care vrei sa le ai la masa si mai apoi sa ii dai fiecareia un telefon pentru a-i face invitatia. Noteaza in dreptul fiecarui nume raspunsul pe care l-ai primit. Astfel, vei stii exact cum sa te organizezi in continuare. Este de preferat sa suni pe toata lumea cu cel putin o saptamana inainte.

Odata ce ai numarul total al persoanelor care vor participa, incepe sa te gandesti la asezarea mesei. Ocupa-te din timp de astfel de mici detalii, deoarece te vor scuti de un stres in plus in zilele de dinaintea mesei.

Alegerea bauturilor

Ce bauturi vei servi la masa festiva? Planuieste in avans lista de cumparaturi pentru bauturi si decide daca vei servi cocktailuri, precum Bloody Mary, Cuba Libre sau Mai Tai ori spirtoase, cum ar fi vodca sau gin. Atunci cand hotarasti ce bautura vei servi, ia in considerare momentul zilei, daca masa are loc la pranz sau este o cina tarzie, preferintele invitatilor, dar si mancarea pe care o vei servi.

O alegere clasica si de efect o reprezinta vinul, care nu ar trebui sa lipseasca din bauturile servite la o masa festiva. Poti opta pentru vinuri autentice, cum ar fi cele de la Crama Viisoara, un brand romanesc cu un portofoliu divers de vinuri, potrivite pentru orice ocazie si preferinte.

Prepararea mancarii

Mancarea pe care o vei servi este un aspect esential pentru organizarea cinei sau pranzului de ocazie si ar fi ideal sa te gandesti cu cel mult cinci zile inainte la cateva feluri care ar putea fi potrivite si pe care invitatii le-ar prefera. Daca alegi sa gatesti tu, atunci aloca-ti cele doua zile de dinaintea evenimentului pentru a te ocupa de cumparaturi si prepararea mancarurilor. In cazul in care optezi pentru mancare comandata sau pregatita de o firma de catering, tot ce ai de facut este sa stabilesti meniul si sa dai comanda cu cateva zile inainte.

Organizarea unei mese festive acasa nu trebuie sa insemne stres si nervi consumati, nu ai nevoie de zile in sir pentru a te ocupa efectiv de aranjamente, insa este esential sa pregatesti lista de invitati cu ceva timp inainte si sa acorzi cateva ore pentru cumparaturile de mancare si bauturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.