Într-o aglomeraţie urbană orice zonă verde, orice floare şi orice copac aduc o serie de avantaje pentru oameni. În primul rând, un spaţiu verde amenajat corespunzător contribuie la înfrumuseţarea zonei în care se află. În al doilea rând, natura este un factor esenţial în menţinerea sănătăţii. De exemplu, pentru a te detensiona după o zi stresantă şi obositoare, o plimbare printr-un parc, pe malul unei ape poate fi cea mai bună variantă. Beneficiile pe care ţi la poate aduce natura sunt un motiv solid pentru a amenaja şi îngriji un spaţiu verde în jurul locuinţei tale. Dacă locuieşti la casă şi ai o curte generoasă la dispoziţie, atunci poţi să alegi cum să amenajezi zona verde după bunul plac. La bloc, în schimb, poţi lua iniţiativă, dar trebuie să ţii cont şi de părerile celorlalţi locatari. Totuşi, indiferent de situaţie, poţi încerca să aduci un colţ de natură între betoanele din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întreţinerea unui colţ de rai între betoane

           Amenajarea unui spaţiu verde este doar primul pas. Trebuie să te ocupi în mod constant de întreţinerea acestei zone. Totuşi, această activitate poate deveni una plăcută, pe care să o faci cu drag şi care să te ajute să te relaxezi. Pentru a-ţi îndeplini eficient sarcinile trebuie să foloseşti uneltele potrivite.

1.   Maşină de tuns

Orice spaţiu verde conţine o zonă cu gazon. Un gazon bine întreţinut poate schimba complet aspectul unei curţi sau unei intrări în bloc. Modul în care acesta trebuie întreţinut este influenţat de suprafaţa pe care o ai la dispoziţie. De exemplu, o zonă întinsă trebuie udată, iar iarba tăiată periodic pentru a menţine un aspect plăcut. De aceea, o maşină de tuns este o unealtă pe care trebuie să o ai la îndemână.

2.   Drujbă

Pentru a crea un colţ complet de natură trebuie să plantezi câţiva copaci şi, de ce nu, să delimitezi spaţiul de zona cu beton printr-un gard natural. Desigur, acestea îţi vor aduce sarcini în plus, dar care însă pot deveni plăcute şi relaxante. Mulţi oameni îşi găsesc liniştea în activităţile de grădinărit, iar tu poţi apela la aceeaşi variantă, mai ales dacă vrei să ai în jurul tău un colţ de linişte, perfect pentru relaxare. Pentru a întreţine atât copacii pe care îi plantezi, cât şi gardul viu, alege din gama de drujbe de pe atomico.ro varianta potrivită pentru nevoile tale. Activităţile din jurul casei, întreţinerea pomilor şi a gardului viu se poate face cu ajutorul unei drujbe electrice.

3.   Pompă de stropit

O pompă de stropit este o unealtă indispensabilă, mai ales dacă alegi să amenajezi un spaţiu cu pomi şi flori. Indiferent de ce alegi să plantezi în spaţiul tău verde, trebuie să ai la dispoziţie uneltele necesare pentru a-l întreţine corespunzător. Atât copacii, cât şi florile trebuie stropite cu soluţii speciale pentru a ţine departe dăunătorii şi bolile.

            Aşadar, dacă vrei să te bucuri de natură într-o aglomeraţie de beton şi să întreţii zona precum un profesionist, atunci trebuie să te foloseşti de uneltele potrivite!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.