Cu cat esti mai organizat si atent cu privire la spatiile in care iti depozitezi alimentele, cu atat vei preveni eficient alterarea acestora. Dar unde este mai bine sa pui fiecare aliment - in frigider, congelator sau poate in camara? Citeste mai departe pentru a afla!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cum sa pastrezi alimentele corect!

In frigider

Frigiderele sunt concepute sa contina cateva rafturi, o lada si departamente mai mici atasate pe usa. Temperatura ideala din cabina frigorifica este undeva cuprinsa intre doua si patru grade, desi aceasta poate fluctua intr-o oarecare masura, fiind resimtita cel mai putin in partea superioara. Acesta este si motivul pentru care untul, ciocolata si lactatele sunt mult mai bine pastrate pe raftul de sus. Pe rafturile din mijloc pozitioneaza mancarea gatita, conservele, borcanele si toate alimentele semipreparate. Raftul de jos se vrea a fi cel destinat sticlelor de lapte, cărnii crude si ouălor. In lada se recomanda a fi păstrate fructele si legumele. Acestea trebuie scoase din pungi sau plase, spalate in prealabil pentru a nu raspandi bacteriile in intreaga combina frigorifica si depozitate in caserole curate. Ar fi bine sa separi fructele de legume si ar trebui sa tii cont ca nu toate acestea se depoziteaza in frigider. Spre exemplu, rosiile, castravetii, ceapa, usturoiul si citricele sunt doar cateva dintre alimentele ce se nu se tin in frigider, ci mai degrabă in camara. Rafturile atasate pe usi sunt in general potrivite pentru sticlele de lapte, sucuri, sos de rosii, borcane, sticle de alcool si lista poate continua. Toate aceste masuri sunt luate pentru a pastra alimentele in cele mai favorabile conditii. In plus, un lucru pe care ai putea sa-l faci este sa nu pastrezi in frigider mult prea mult timp borcane, caserole sau orice alt recipient desigilat.

In congelator

In primul rand, inainte de a va cumpara un congelator, precum cele de pe Altex.ro trebuie sa va raportati la modul in care procurati carnea. In cazul in care alegeti sa cumparati din comert, un congelator incorporat intr-o combina frigorifica este suficient. Pe de alta parte, puteti creste animale ce vor fi intr-un final sacrificate, avand astfel nevoie de un congelator spatios. Tineti cont ca, pentru a pastra alimentele congelate, temperatura optima este cuprinsa intre -16 si -18 grade. Un aspect de care multe persoane nu tin cont este acela ca alimentele nu pot fi pastrate congelate la nesfarsit. Cum carnea din comert are data de valabilitate, asa si cea din propria gospodărie se va altera la un moment dat. Spre deosebire de alte tipuri de carne, cea de curcan si vita se pastreaza cel mai mult timp congelata avand un termen de maximum un an, urmata de carnea de porc ce rezista pana la sase luni. In schimb, carnea procesata trebuie tinuta in congelator timp de maxim doua luni.

In camara

Camara este acea incapere destinata depozitarii conservelor, borcanelor de gem, zacusca, sos de rosii si asa mai departe. Temperatura optima pentru majoritatea celor mentionate anterior este cea cuprinsa intre 10 si maximum 20 de grade. Pentru a le sorta cat mai eficient, opteaza pentru rafturi, de preferat metalice deoarece raman reci si automat mentin temperatura alimentelor.

Acestea fiind spuse, ai grija de alimentele si borcanele preparate, fiind in joc atat sanatatea celor ce le consuma, cat si munca depusa pentru prepararea lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.