Un pătuţ pentru copii este un obiect special conceput pentru sugari. În mod tradiţional, seamănă cu cel destinat copiilor mai mari şi adulţilor, însă are în plus balustrade cu şipci pe toate cele patru laturi - menţinând bebeluşul în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva sfaturi de care e bine să ţii cont când vrei să cumperi un pătuţ:

Cât timp se foloseşte un pătuţ?

În medie, aceste obiecte de mobilier sunt folosite pentru primele 24 de luni de viaţă. Vârsta la care un copil face trecerea la a dormi într-un pat mai mare variază foarte mult. Un mod sigur de a spune când micuţul tău este gata să meargă este atunci când este vizibil prea mare pentru acesta şi poate urca cu efort minim.

Când trebuie achiziţionat un pătuţ?

Aceste articole de mobilă sunt adesea cumpărate în timp ce mama este încă însărcinată. Dacă sunt interesaţi de un anumit design sau de o schemă de culori a pătuţurilor pentru copii, unii părinţi pot aştepta până înainte de al treilea trimestru, când ştiu sexul. Ei sunt adesea încurajaţi să planifice înainte, lăsând timp pentru livrarea mobilierului.

Ce trebuie urmărit atunci când alegi un pătuţ?

Barele laterale: E bine să nu fie mai mult de 10 cm distanţă între ele, adică aproximativ lăţimea unei cutii de bere. De ce? Această separare ajută la prevenirea alunecării sau blocării copilului. Din acelaşi motiv, trebuie să se evite cele cu decupaje pe lateral sau în alte locuri.

Stâlpi de colţ: Înălţimea stâlpilor de colţ nu trebuie să depăşească un metru. Orice lucru mai înalt poate prinde hainele copilului tău.

Fără alte obiecte: nu trebuie să existe jucării, animale umplute, perne sau pături în interiorul pătuţului cu copilul. Singura lenjerie de care are nevoie este un tampon impermeabil şi un cearşaf dedesubt. Majoritatea părinţilor consideră că este mai simplu dacă aşternutul se poate spăla la maşină, dar asigură-te că foloseşti un detergent uşor, care nu este concentrat, pentru a nu irita pielea bebeluşului. Dacă micuţului tău îi este frig, foloseşte un pled de bumbac pentru a-l încălzi.

Bebeluşii sunt sensibili la praf şi la particule iritante. Prin urmare, partea inferioară a locului în care doarme trebuie aspirată des, mai ales dacă utilizezi o husă. Ca măsură suplimentară, ţine animalele de companie departe, pentru a preveni răspândirea microbilor sau contactul cu bebe.

Cabluri şi obiecte: Ţine pătuţul departe de ferestre, perdele, cabluri şi orice altceva pe care bebeluşul tău le poată trage. Jucăriile pentru copii suspendate sunt în regulă, atât timp cât nu sunt la îndemână.

Saltele: Salteaua ar trebui să fie comodă şi perfectă ca dimensiune, ajungând la fiecare colţ al cadrului. Dacă mai mult de două degete se potrivesc între aceasta şi partea laterală a patului, atunci este prea mică. Ţine cont de dimensiunile potrivite pentru ca bebeluşul să doarmă bine şi păstrează mereu aerul curat în încăpere.

Dacă primeşti această piesă de mobilier de la cineva, asigură-te că respectă standardele actuale. Verifică dacă are balamale stabile, precum şi dacă există părţi ascuţite sau proeminente. Dacă este din lemn, vezi dacă finisajul este neted şi neuzat, ca să nu existe riscul ruperii. 

Acestea fiind spuse, iată câteva sfaturi pentru a alege cea mai potrivita mobilă în care va dormi nou-născutul, de care trebuie să ţii cont atunci când eşti la cumpărături. Cu cât este mai comod, cu atât somnul celui mic va fi mai plin de vise!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.