O casă hygge este un loc în care te poţi relaxa şi te poţi simţi ca „acasă”. Hygge este un concept danez care se referă la ceva plăcut, relaxant sau confortabil, menit să-ţi aducă o stare de bine. Acest concept se poate aplica în mai multe sectoare ale vieţii, însă este folosit destul de des în sfera designului interior. De multe ori o casă hygge are foarte multe elemente specifice stilului minimalist. Minimalismul mizează pe un aspect curat, simplu, care să aducă în acelaşi timp căldură casei. Astfel că dacă îţi doreşti să dai un refresh casei cu elemente hygge care să o facă mai primitoare, continuă să citeşti pentru a vedea cum poţi face asta cât mai simplu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iată cum să ai o casă hygge fără să depui prea mult efort:

Lumina e un element important

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

Pentru a crea o atmosferă caldă şi plăcută în casă, e important să existe lumina potrivită. Aşa că pentru început ce ar trebui bifat pentru a avea o casă hygge este sursa de iluminat potrivită. Alege o lumină caldă şi un corp de iluminat cât mai simplu, cum sunt cele de la UniversulElectricelor.ro de exemplu. Poţi avea chiar şi o lampă pentru lumină ambientală sau chiar o ghirlandă cu luminiţe, care merge atât în perioada festivă, cât şi în tot restul anului, dacă vorbim de o lumină caldă simplă, fără alte culori sau decoraţiuni specifice.

Adaugă obiecte care să facă din casă un loc mai confortabil

Perne pufoase, o canapea comodă, o pătură călduroasă sau orice sporeşte gradul de confort pe care îl resimţi în casă este binevenit. Evident că în sezonul cald, nu vei vrea să ai o pătură groasă prin apropiere, ci mai degrabă ceva răcoritor. Însă, chiar şi atunci poţi adăuga elemente specifice sezonului care să facă din casa ta un loc plin de spiritul hygge. Evită obiectele foarte austere, cum ar fi scaunele din lemn, ce pot fi destul de incomode. Dacă totuşi optezi pentru acestea încearcă să le îndulceşti adăugând nişte perne de scaun cât mai confortabile, într-o culoare neutră sau pastelată. Acesta ar fi un exemplu de accesoriu în stil hygge, care împreună cu alte mici accente poate schimba aerul casei cu totul.

Pune nişte elemente olfactive

Spiritul hygge trebuie stimulat prin mai multe simţuri, pe lângă cel vizual şi cel tactil despre am menţionat deja la punctele anterioare, e important să existe şi un miros plăcut în casă. Poate reuşeşti chiar să ai un miros semnătură al casei tale. Astfel vei asocia acel miros mereu cu acasă şi asta îţi va aduce o stare de bine, chiar reconfortantă. Mirosul trebuie să se potrivească cu întreg ambientul. Nu trebuie să fie ceva extrem de puternic, ceva discret, cu note lemnoase, pudrate, poate chiar ceva care să aducă cu mirosul rufelor proaspăt spălate poate să funcţioneze extrem de bine. Variantele pot varia în funcţie de preferinţele fiecăruia, dar ideea de miros semnătură se poate aplica, orice aromă ai alege.

Aşadar, o casă hygge are nevoie de elemente mici care să îi confere acel aer comod şi cald pe care doreşti să îl ai în propria locuinţă pentru a te simţi cât mai bine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.