Începând cu luna noiembrie, Qatar va găzdui cel mai mare eveniment fotbalistic al anului: Cupa Mondială 2022. Din decembrie 2010, de când a aflat că a primit organizarea acestei competiţii, Qatar a început pregătirile. Iar specialiştii anticipează că cheltuielile de organizare trec de 200 de miliarde de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

1.5 milioane de oameni sunt aşteptaţi să vină în Qatar pe durata Cupei Mondiale, conform Sky News, iar costurile pentru pregătirea evenimentului sunt de aproximativ 200 de miliarde de dolari. În această sumă sunt incluse cheltuielile legate de construcţia stadioanelor, dar şi a infrastructurii, precum drumurile şi hotelurile necesare.

Doar costurile pentru construcţia stadioanelor se ridică la aproximativ 6.5 miliarde de dolari. Qatar vrea să impresioneze lumea prin arenele sale spectaculoase, care vor beneficia şi de aer condiţionat, în aşa fel încât spectatorii să nu fie afectaţi de temperaturile ridicate.

Pe de altă parte, în ce priveşte cheltuielile celelalte, oficialii statului Qatar au susţinut că investiţiile în drumuri şi hoteluri ar fi fost făcute chiar şi fără organizarea Cupei Mondiale. Totuşi, nu este clar dacă toate acestea ar fi fost gata până în noiembrie 2022.

În Doha s-a lucrat intens în ultimii ani pentru construcţia liniilor de metrou. Acestea însumează 76 de kilometri şi au 38 de staţii. Construcţia a durat 6 ani şi a fost inaugurată în 2019.

Când se va disputa Cupa Mondială 2022?

Turneul final din Qatar va avea loc între 21 noiembrie şi 18 decembrie. Meciurile se vor disputa în oraşele Lusail, Al Khor, Doha, Al Rayyan şi Al Wakrah.

Componenţa grupelor este următoarea:

·       Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda

·       Grupa B: Anglia, Iran, SUA, Ţara Galilor

·       Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia

·       Grupa D: Franţa, Danemarca, Tunisia, Australia

·       Grupa E: Spania, Germania, Japonia, Costa Rica

·       Grupa F: Belgia, Canada, Croaţia, Maroc

·       Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveţia, Camerun

·       Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud

Brazilia, considerată favorită

Brazilia este văzută cu prima şansă la câştigarea turneului final din Qatar, conform cotelor la pariuri Cupa Mondiala. Brazilia are cota 6.00 să câştige al şaselea trofeu din palmares, după cele din 1958, 1962, 1970, 1994 şi 2002. Cu şansa a doua este văzută Franţa, campioana mondială din 2018, care are cota 7.50. Franţa câştigase anterior Cupa Mondială în 1998, la Paris. Anglia (cota 8.00), Argentina (cota 9.00), Spania (cota 9.00), Germania (cota 11.00), Belgia (cota 15.00) şi Olanda (cota 15.00) completează lista cu favorite de la Cupa Mondială 2022.

Miroslav Klose, jucătorul care a reuşit cele mai multe goluri în istoria Cupei Mondiale

Neamţul Miroslav Klose este jucătorul care a reuşit cele mai multe goluri în istoria participării la Cupa Mondială. El a marcat de 16 ori în cele 24 de meciuri disputate (medie de 0.67 de goluri pe meci). Klose a prins patru ediţii ale turneului final, în 2002, 2006, 2010 şi 2014. El este urmat în topul celor mai buni marcatori de brazilianul Ronaldo (15 goluri în 19 meciuri) şi de neamţul Gerd Muller (14 goluri în 13 meciuri).

Dintre jucătorii în activitate, neamţul Thomas Muller este jucătorul cu cele mai multe goluri la Cupa Mondială. El a reuşit 10 goluri în 16 partide (0.63 goluri pe meci) la ediţiile din 2010, 2014 şi 2018.

În schimb, Cristiano Ronaldo are 7 goluri în 17 partide la ediţiile din 2006, 2010, 2014 şi 2018. Ajuns la 37 de ani, portughezul se va afla mai mult ca sigur la ultima Cupă Mondială din carieră şi, după un sezon bun în tricoul lui Manchester United, rămâne unul dintre favoriţii la câştigarea titlului de golgheter. El are cota 15.00 să fie golgheterul Cupei Mondiale, fiind întrecut doar de Harry Kane (cota 9.00), Kylian Mbappe (cota 9.00) şi Neymar (cota 13.00).

Maradona, jucătorul din istorie care a oferit cele mai multe pase decisive

Maradona nu a fost doar un marcator, ci şi un jucător care ştia să îşi pună foarte bine colegii în valoare. El este aşadar cel mai bun pasator din istoria Cupei Mondiale. A dat 8 pase de gol în 21 de partide. Argentinianul este urmat de neamţul Pierre Littbarski şi de polonezul Grzegorz Lato, ambii cu câte şapte pase decisive.

Dintre jucătorii în activitate, cel mai bun pasator este neamţul Thomas Muller, care are 6 assist-uri în cele 16 meciuri pe care le-a disputat. În schimb, Leo Messi are 5 pase decisive în cele 19 partide. Argentinianul este favorit să câştige titlul de cel mai bun pasator şi la Cupa Mondială din 2022, având cota 12.00. Messi este aşadar la egalitate cu Kevin De Bruyne şi brazilianul Neymar.

Kevin de Bruyne a reuşit 2 pase decisive la Cupa Mondială din 2018 şi este recunoscut pentru abilitatea sa de a-şi pune colegii în valoare. Spre exemplu, în Premier League el a dat 86 de pase decisive până acum în cele 210 meciuri disputate.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.