Odată cu schimbarea anotimpului, va trebui să faci şi câteva schimbări în obiceiurile tale, de la modul în care te îmbraci până la modul în care ai grijă de maşina ta, cel din urmă fiind poate unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ai grijă. Deşi temperaturile încă nu sunt scăzute, iar vremea nu este ploioasă sau capricioasă, trebuie să începi pregătirea maşinii din timp, tocmai pentru a nu fi luat prin surprindere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cum îţi poţi pregăti automobilul pentru vremea rece ce va veni:

1. Anvelopele

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci la trecerea dintre sezoane este să îţi verifici cauciucurile, astfel încât siguranţa ta şi a familiei tale să fie asigurată. Anvelopele sunt special fabricate pentru a fi adaptate şi pentru a rezista la temperaturi specifice fiecărui sezon, dacă vorbim de cele de vară sau de iarnă, însă ai şi opţiunea „all season”. Aşa că, în funcţie de cauciucurile pe care le ai la momentul actual, adaptează-le sezonului ce va urma.

2. Fă o revizie completă la maşină

Cu siguranţă nu îţi vei dori ca atunci când vor fi temperaturi scăzute să ai parte de surprize neplăcute, iar maşina ta să se strice. Mai mult, dacă aceasta va trebui dusă în service, vei fi nevoit să utilizezi alte mijloace de transport sau chiar să mergi pe jos. Astfel, pentru a evita asemenea situaţii, fă un control complet maşinii şi asigură-te că îţi începi sezonul rece cu totul în regulă.

3. Asigură-te că ţi-ai achiziţionat tot ce este necesar pentru sezonul rece

Cu siguranţă nu este o noutate faptul că va trebui să îţi achiziţionezi soluţiile pentru ca maşina ta să funcţioneze în parametrii optimi şi pe timp de iarnă. Aşa că poţi face un research să vezi care sunt cele mai bune soluţii de lichid de parbriz şi antigel şi care sunt preţurile acestora, iar mai apoi să îţi comanzi. Recomandarea noastră este să îţi cumperi o cantitate mai mare, deoarece în acest fel, preţul va fi cu siguranţă mai avantajos.

4. Asigură-te că ai baterie de rezervă

Temperaturile scăzute, de cele mai multe ori, conduc la un consum mai mare de energie, motiv pentru care bateria poate ceda. De aceea ar fi de preferat să ai mereu la tine în portbagaj cabluri de alimentare sau să ai în casă o baterie de maşină nouă de la Sorgeti.ro pentru a o schimba atunci când este cazul.

5. Verifică sistemul de încălzire

Dacă vara să ai aer condiţionat sau climă în maşină poate să fie opţional, iarna sistemul de încălzire nu trebuie să lipsească. Acesta te va ajuta să ţi se dezgheţe geamurile şi, în principal, parbrizul şi îţi va oferi confortul necesar pentru o călătorie plăcută.

Cel mai indicat ar fi ca pentru pregătirea maşinii pentru sezonul rece să te mergi la un service sau să te ajute un specialist. În acest fel vei fi sigur că automobilul tău nu are nicio defecţiune şi este gata pentru drumurile reci. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.