Un împrumut garantat cu maşina personală poate reprezenta soluţia optimă atunci când aveţi nevoie de numerar rapid pentru a vă plăti facturile sau cheltuielile neprevăzute. Înainte de a decide dacă să contractaţi un împrumut garantat cu maşina, este recomandat să înţelegeţi ce înseamnă un astfel de împrumut, ce se va întâmpla cu maşina pe perioada împrumutului, care sunt condiţiile de acordare, ce sumă puteţi obţine şi care sunt riscurile implicate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce presupune un împrumut garantat cu maşina personală?

În general, un împrumut garantat cu maşina este un împrumut pe termen scurt, care vă permite să împrumutaţi până la o anumită sumă sau un anumit procent din valoarea maşinii în schimbul utilizării vehiculului ca garanţie. Dacă vă calificaţi, este posibil să puteţi obţine suma care vi se aprobă chiar în aceeaşi zi. Kapital Credit Amanet Auto vă poate oferi chiar şi până la 75% din valoarea maşinii în 30 de minute de la evaluarea autoturismului.

Creditorii de împrumuturi auto finanţează de obicei vehiculele care sunt deja plătite, deşi unii acordă împrumuturi chiar şi atunci când maşina nu este încă achitată în totalitate, în acest caz fiind vorba de un împrumut de înmatriculare. Condiţiile acordării împrumutului, suma cu care puteţi fi împrumutat şi rata dobânzii vor varia în funcţie de creditori. Puteţi obţine de la 30 până la 75% din valoarea maşinii, iar perioada de care dispuneţi pentru a vă plăti împrumutul se poate extinde până la 30 de zile, deşi unii creditori oferă şi o perioadă de graţie. De asemenea, unii creditori acceptă şi alte bunuri personale valoroase, cum ar fi bărci sau motociclete. Şi în acest caz, puteţi obţine de la 25% până la 50% din valoarea vehiculului. Înainte de a contracta un astfel de împrumut, calculaţi cu atenţie toate taxele care se adaugă sumei finale cu care sunteţi împrumutat. Când solicitaţi un împrumutat garantat cu maşina, va trebui să vă pregătiţi maşina pe care o veţi lăsa în parcul auto al creditorului împreună cu un set de chei, dar şi cu câteva documente, printre care cartea de identitate a maşinii, talonul de înmatriculare, buletinul sau un alt act de identitate cu fotografie sau un act constitutiv dacă sunteţi persoană juridică. Unii creditori pot solicita şi dovada asigurării. În cazul în care creditorul nu vă cere să vă lăsaţi maşina în parcul său auto ci vă permite să o utilizaţi pe durata împrumutului, s-ar putea, în schimb, să vă solicite să instalaţi un dispozitiv de urmărire GPS.

Cum funcţionează un împrumut garantat cu maşina?

Deşi împrumuturile garantate cu maşina au fost evitate din cauza comisioanelor ridicate care făceau dificilă achitarea împrumutului la timp, în prezent creditorii şi-au mai ajustat condiţiile de acordare a împrumutului, oferind sume mai mari şi percepând comisioane mai mici. Comisionul mediu perceput poate fi de doar 0,3% pe zi şi poate să scadă până la 0,17% pe zi, în funcţie de suma aprobată şi de perioada stabilită prin contract. Dacă nu veţi reuşi să achitaţi împrumutul până la sfârşitul termenului de 15 sau de 30 de zile, unii creditori vă oferă o perioadă de graţie de câteva zile sau vă permit să reînnoiţi sau să transferaţi împrumutul într-unul nou. Astfel, creditorul vă permite să vă păstraţi maşina, însă va creşte valoarea comisionului pe care îl datoraţi.

Ce avantaje vă oferă împrumutul garantat cu maşina?

Împrumuturile garantate cu maşina prezintă mai multe avantaje, care sunt deosebit de importante mai ales când vă aflaţi într-o situaţie financiară critică. În primul rând, veţi colabora cu un amanet auto, nu cu o bancă, ceea ce înseamnă că nu contează dacă mai aveţi alte împrumuturi acordate de bănci sau dacă nu aţi reuşit în trecut să vă achitaţi un împrumut şi vă aflaţi aşadar pe lista neagră a băncilor. Majoritatea creditorilor nu efectuează o verificare a istoricului, şi asta pentru că împrumutul se va baza doar pe proprietate şi pe valoarea vehiculului. În al doilea rând, condiţiile de acordare a unui astfel de împrumut sunt mult mai simple şi, cel mai adesea, tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă prezentaţi cu maşina la un creditor şi cu toate documentele deja menţionate. Creditorul va examina autoturismul şi vă poate transfera suma stabilită în cel mai scurt timp. Aşadar, dacă vă calificaţi, puteţi obţine numerar imediat, chiar şi în aceeaşi zi în care discutaţi cu creditorul şi maşina este evaluată. Prin urmare, dacă aveţi nevoie de o sumă de bani urgent, nu aveţi timp să întocmiţi dosare foarte complicate sau cereri de împrumut şi nici nu doriţi să apelaţi la bănci, un împrumut garantat cu maşina poate fi soluţia optimă.

Ce trebuie să mai ştiţi despre un împrumut garantat cu maşina?

Totuşi, nu trebuie să pierdeţi din vedere dezavantajele unui astfel de împrumut. Principalul dezavantaj este acela că nu veţi putea utiliza maşina pe perioada împrumutului, deoarece majoritatea creditorilor solicită să lăsaţi maşina în parcul lor auto. Un alt dezavantaj are legătură cu termenele de rambursare foarte scurte, adesea de doar 30 de zile, existând posibilitatea unei perioade de graţie. Totuşi, în cazul în care nu veţi putea rambursa împrumutul, creditorul vă oferă posibilitatea de a vă vinde maşina si vă permite accesul în parcul auto pentru vizionare, alături de potenţiali clienţi. Acest lucru va oferă şansă de a vinde maşina cu o sumă mai mare decât cea a împrumutului, ceea ce înseamnă că puteţi rămâne cu ceva bani după ce achitaţi creditul.

A apela la un amanet auto a devenit o practică populară în ultimii ani şi asta datorită avantajelor multiple, care fac ca micile dezavantaje să fie aproape neînsemnate. Mulţi oameni preferă să îşi folosească maşina pentru a obţine sumele de bani de care au nevoie, faţă de împrumuturile clasice care necesită foarte multe documente, timp de aşteptare prea mare, istoric finaniar şi venituri mari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.