1. În plenul reunit al celor două Camere, din data de 20 noiembrie 2017, Partidul Mişcarea Populară, prin senatorul Traian Băsescu, a anunţat că este împotriva înfiinţării acestei comisii, dominată majoritar de alianţa PSD - ALDE. În consecinţă, toţi parlamenarii PMP au votat împotriva formării comisiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

2. Pe timpul funcţionării comisiei, PMP şi-a retras reprezentatul, senatorul Dorin Bădulescu, şi a refuzat depunerea oricărui amendament pentru a nu da ocazia propagandei PSD-ALDE să susţină că PMP a participat la modificarea legilor.

3. PMP salută faptul că un mare număr de cetăţeni neimplicaţi politic apară legislaţia după care a funcţionat Justiţia în timpul mandatului domnului Traian Băsescu.

4. La plen, PMP va vota împotriva oricărei legi cu privire la Justiţie, avizată prin raport favorabil de comisia condusă de domnul Florin Iordache.

5. PMP consideră că modificările la Legile Justiţiei trebuiau să se limiteze în acest stadiu la modificarea articolelor constatate neconstituţionale şi la introducerea în legislaţia naţională a directivei 343 din 2016 a Uniunii Europene.

6. De asemenea, PMP salută faptul că PNL susţine această legislaţie pe care, până de curând, inclusiv la suspendarea din 2012, când era parte a USL, o blama.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.