În 2016, pentru al patrulea an consecutiv, comenzile MBDA au depăşit vânzările în termeni de valoare, noile comenzi ridicându-se la 4.7 miliarde de Euro comparativ cu vânzările de 3 miliarde de Euro. Valoarea registrului de comenzi a sărit din nou de 15.9 miliarde la 31 Decembrie 2016, cu o perspectivă extraordinară pentru următorii 5 ani. Comenzile interne aflate la un nivel remarcabil de 3.2 miliarde de Euro contribuie semnificativ la dezvoltarea portofoliului de produse MBDA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Marea Britanie a contractat faza de dezvoltare pentru rachetele SPEAR care vor reprezenta pentru F-35 o capabilitate de confruntare unica, multirol, de mare precizie. Familia de rachete britanice ASRAAM/CAMM au câştigat deopotrivă contracte pentru a fi integrate pe F-35 Lightening II şi pe fregatele Type 26. În Franţa şi Italia familia rachetelor Aster va face un mare salt de calitate în ceea ce priveşte performanţa faţă de noi tipuri de rachete balistice mobile.

Programul franco-britanic SCALP/Storm Shadow, operabil din 2003, va fi modernizat până în 2020. De asemenea, Franţa a anunţat modernizarea pentru ASMPA aflate la jumătatea vieţii pentru a se asigura că această rachetă lansată în aer cu efect de descurajare rămâne fiabilă, disponibilă şi performantă. Comenzile pentru export (1,5 miliarde de Euro) includ echipamentul şi rachetele pentru 36 de Rafale cumpărate de India în Septembrie, nu şi contracte importante pentru sistemele MCDS de apărare de coastă şi pentru armamentul navelor de lupta Fincantieri pentru Qatar, contracte care au fost semnate în 2016 şi care vor fi contabilizate în rezultatele pentru 2017. Pentru a susţine potenţialul robust de creştere, 2017 va fi un an de recrutare de personal pentru MBDA. Angajările au început să crească în 2013, cu 600 de noi angajări pe an între 2013 şi 2015, crescând la 1000 în 2016.

Pentru 2017, MBDA va înregistra noi creşteri de personal, 1100 de persoane fiind aşteptate să se angajeze în cadrul companiei în toate ţările de origine. În pieţele interne, anul trecut a fost marcat de o cooperare Franco-Britanică mai strânsă, ca urmare a ratificării unui acord interguvernamental care va facilita schimburi interne ale companiei între cele două ţări şi va permite MBDA să-şi optimizeze organizarea industrială. Acordul este considerat o premieră mondială pentru industriile suverane. Ca răspuns la apelul pentru o mai mare cooperare în programele europene şi pentru o apărare europeană întărită, precum şi pentru o bază tehnologică şi industrială (EDTIB), formulat în urma white paper-ului Germaniei din 2016 privind securitatea şi viitorul militar al Germaniei, comitetul executiv al MBDA a luat o decizie devenită efectivă din 1 Ianuarie 2017 de a aduce MBDA Germania în perimetrul integrat al grupului. Reorganizarea muncii astfel rezultate va întări colaborarea între echipe în beneficiul MBDA Germania dar şi a grupului. În cadrul legislaţiilor naţionale pentru apărare şi securitate, întărirea întregului grup va conduce la o gestionare mai bună a provocărilor tehnice datorate programelor TLVS, care vor da forţelor armate germane capabilităţi de apărare sporite.

În domeniul exporturilor, MBDA continuă să se extindă în ţările care îi sunt tradiţional cliente, semnând acorduri cu industrii din Polonia, India şi Emiratele Arabe Unite. Aceste acorduri ne vor permite să ne înrădăcinăm în aceste ţări şi să le abosorbim în baza noastră industrială. "2016 a fost un an esenţial’’, a spus Antoine Bouvier, CEO-ul MBDA. “Succesul de astăzi va construi MBDA de mâine – o companie cu o forţă de muncă întinerită, o industrie care este construită mai flexibil în Europa şi perspective care sunt susţinute de cele mai consistente comenzi de până acum. Aceasta este o companie care crează cele mai puternice legături de până acum cu ţările unde exportă şi cu aliaţii din ţările de origine. MBDA este o companie care creşte de la an la an pentru a-şi asigura clienţii europeni că au accesul continuu dorit la tehnologii suverane care le garantează superioritate militară”. 

Despre MBDA

Cu o prezenţă semnificativă în 5 ţări Europene precum şi în Statele Unite, în 2015 MBDA a avut o cifră de afaceri de 2.9 miliarde de euro cu un total de comenzi ăn valoare de 15.1 miliarde euro. Cu peste 90 de clienţi din rândul forţelor armate din întreaga lume, MBDA este un lider în producerea de rachete şi sisteme de rachete. MBDA este singurul grup European capabil să conceapă şi să producă rachete şi sisteme de rachete care corespund întregii game de nevoi curente şi viitoare ale celor trei forţe armate (terestre, marine şi aeriene). În total, grupul oferă o gamă de 45 sisteme de rachete şi produse de contramăsuri aflate în serviciu operaţional şi mai mult de 15 care sunt în prezent în dezvoltare. MBDA este deţinută de Airbus Group (37.5%), BAE Systems (37.5%) şi Leonardo (25%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.