Perioada studenţiei este una dintre cele mai frumoase etape pentru un tânăr. Pe lângă petrecerile studenţeşti, drumeţiile şi schimburile de experienţă, această nouă etapă te ajută să te maturizezi şi să devii mai responsabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Îţi petreci timpul studiind şi acumulând noi experienţe şi începi să îţi trasezi priorităţile. Pentru cei mai mulţi dintre tineri, începutul facultăţii presupune şi mutarea într-un alt oraş, iar acest lucru vine la pachet cu nişte costuri destul de mari. În afara momentelor distractive, aceasta este perioada în obţii mai multă independenţă şi începi să fii responsabil de gestionarea propriilor finanţe, ceea ce poate reprezenta o adevărată provocare pentru tine.

Pe lângă cheltuielile de cazare, de transport şi de alimentaţie, intervin şi plăţi legate de educaţie, sport, cultură şi sănătate. Este destul de greu să acoperi toate aceste cheltuieli, mai ales că în această perioadă este destul de greu să îţi cauţi un loc de muncă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pentru tinerii care nu reuşesc să facă faţă tuturor acestor cheltuieli, există mai multe tipuri de credite precum anunţurile ofer bani împrumut cu dobândă de care se pot bucura.

Unul dintre aceste tipuri de împrumuturi este primul credit IFN fără dobândă. Orice student are posibilitatea de a beneficia de primul credit fără dobândă, în totalitate gratuit dacă rambursează împrumutul până la data limită stabilită încă de la început.

Un alt împrumut care se încadrează la categoria de credite pentru tineri şi studenţi este creditul fără dobândă până la salariu. Dacă plănuieşti să te angajezi, fie part-time sau cu normă întreagă, foarte multe IFN-uri îţi pun la dispoziţie un împrumut fără dobândă care poate fi accesat doar pe perioade scurte.

De asemenea, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani sunt sprijiniţi în ceea ce priveşte plata cursurilor de specializare, achiziţionarea de laptopuri sau imprimante, taxele de participare la manifestări ştiinţifice sau concursuri cu un credit fără dobândă prin programul „Investeşte în tine”, iniţiat de către statul Român pentru a susţine tinerii înscrişi la diverse forme de învăţământ. Condiţia este ca solicitantul să prezinte măcar un codebitor, în cazul în care un este angajat.

Sunt şi multe bănci care oferă studenţilor credit fără dobândă. De exemplu, Creditul 10 de la BRD este adresat tinerilor înscrişi la studii universitare sau de masterat, chiar dacă nu au venituri, dar au nevoie de un co-împrumutant. Şi Banca Transilvania pune la dispoziţia studenţilor un program de creditare, numit Work&Travel, dar în cazul acestui program, nu se plăteşte dobânda aferentă numai în primele 6 luni din momentul accesării creditului.

Sunt foarte multe programe care susţin tinerii şi care le oferă oportunităţi când sunt la început de drum. Fiecare program în parte are beneficiile sale, singurele diferenţe constau în rapiditatea cu care se pot obţine şi condiţiile de eligibilitate care trebuie îndeplinite.

Acesta este momentul în care începi să pui bazele unei cariere strălucite şi trebuie să te concentrezi pe consolidarea aptitudinilor şi cunoştinţelor de care vei avea atât de multă nevoie. Poţi să uiţi de chestiunile legate de administrarea bugetului şi să te concentrezi pe ceea ce este cel mai important pentru tine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.