Marţi, 12 decembrie 2017, compania farmaceutică Antibiotice a primit Trofeul ANEIR de excelenţă pentru produsul Nistatină, care în acest an a devenit standard de referinţă la nivel mondial, statut oferit de farmacopeea S.U.A.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul evidenţiază şi alte două mari realizări ale companiei precum creşterea exportului de Nistatină pe continentul american cu 50% în 2017, dar şi investiţia demarată într-o nouă facilitate de producţie pentru unguente şi supozitoare.

Decernarea trofeului a avut loc în cadrul Galei ANEIR (Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România), găzduită de Banca Naţională a României, în prezenţa Guvernatorului BNR, dl. Mugur Isarescu, a d-lui Nicolae Văcăroiu, fost Prim-Ministru la data înfiinţării ANEIR, cât şi a reprezentanţilor companiilor reprezentative pentru exportul românesc.

La acordarea premiilor s-au luat în considerare criterii  precum poziţia din TOP-ul 1000 exportatori în anul 2017 al Institutului Naţional de Statistică, raportată la poziţia deţinută în TOP-ul similar din 2016, performanţa cantitativă şi calitativă a exportatorilor români, pătrunderea pe noi pieţe, produse noi exportate, extinderea investiţiilor, creşterea eficienţei/profitului, etc.

Premiată la fiecare ediţie a Galei ANEIR, Antibiotice Iaşi şi-a axat politica de dezvoltare pe pieţele internaţionale a ultimilor ani spre intensificarea relaţiilor comerciale, dezvoltarea de parteneriate strategice pe termen lung precum şi deschiderea de noi reprezentanţe în teritorii de interes.

“Aceste direcţii pe care le urmărim sunt esenţiale pentru strategia de dezvoltare a exportului companiei şi pentru a ne menţine competitivi la nivel mondial. Ne dorim să ne consolidăm operaţiunile pe pieţele internaţionale prin identificarea de noi oportunităţi de business, axându-ne pe cercetare şi performanţă în dezvoltarea unui portofoilu de produse adaptat cerinţelor pieţelor externea declarat Mihai Stoian, Director Afaceri Internaţionale.

Exporturile Antibiotice pentru primele 9 luni ale lui 2017 indică o creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, ajungând la valoarea de 91,7 mil. lei. Principalele destinaţii ale produselor Antibiotice au fost Asia, America de Nord şi Europa, vânzările în aceste zone reprezentând aproximativ 80% din totalul vânzărilor realizate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.