Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul campion la recuperarea spaţiilor verzi


Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorul 2, a făcut o prioritate din recuperarea spaţiilor verzi. Un exemplu emblematic este reîntregirea Parcului Plumbuita, unde 4 hectare de spaţiu verde retrocedate ilegal au fost recuperate de Primărie. Primăria Sectorului 2 a reuşit să le cumpere la un preţ de 10 ori mai mic decât cel plătit de fostul primar pentru terenuri similare. Acum, bucureştenii se pot bucura de o zonă verde extinsă, perfectă pentru plimbări, relaxare sau joacă în aer liber.

 

Mai mult, Radu Mihaiu a recuperat aproape 14.000 mp de spaţiu verde pentru crearea noului Parc Moroeni şi a cinci grădini urbane în Sectorul 2. Aici se vor face investiţii în plantări şi amenajări – locuri de joacă pentru copii, mese de şah şi ping-pong şi o zonă dedicată practicării sportului în aer liber.

Primăria condusă de Radu Mihaiu a demolat, de asemenea, construcţiile ilegale din Parcul Tei, redând spaţiul verde comunităţii. Au fost recuperaţi 3.000 de metri pătraţi de beton şi pavele, iar zona a fost transformată într-un spaţiu verde şi relaxant, de care beneficiază cetăţenii Sectorului 2.

În plus, primarul USR vrea să recupereze peste 30 de hectare de spaţiu verde, printre care Menajeria Parcul Circului, terenul de 12.000 mp din inima Parcului Verdi, extinderea Parcului Sfântul Pantelimon. Radu Mihaiu încearcă să exproprieze terenuri inclusiv pentru crearea a două parcuri noi în Sectorul 2: Parcul natural Valea Săulei şi Parcul multifuncţional Moroeni.

 

Dominic Fritz redă comunităţii malul Begăi

Primarul Dominic Fritz a recuperat un spaţiu de peste 12.000 mp, în valoare de aproape 5 milioane de euro, pe malul Begăi, teren acaparat de interlopi timp de zeci de ani, cu acordul tacit al autorităţilor locale. Spaţiul fusese ocupat până recent de clădiri construite fără autorizaţii şi fără contracte de concesiune – Terasa Boss şi Gatsby Social Club.

Dominic Fritz a eliberat terenul, prin demolarea imobilelor construite ilegal, şi amenajează un Coridor de Agrement Urban, un spaţiu generos pentru comunitate, cu zone de relaxare, cu mici păduri urbane, cu zonă sportivă şi pentru evenimente. Timişorenii se vor bucura aici de o mare zonă conectată la natură, pe malul Begăi.

Cu perspectivă spre Catedrala Mitropolitană, zona de relaxare va fi ideală pentru picnicuri şi plimbări, iar zona de sport, cu terenuri de baschet şi mese de ping-pong, înconjurată de gradene naturale, va aduna zeci de amatori de sport.


Un nou parc deschis în Braşov

Primarul Allen Coliban a deschis un nou parc pentru braşoveni, în zona „La Iepure”, una dintre cele mai aglomerate din municipiu. Este cel mai mare parc amenajat de Primăria Braşov în ultimii 15 ani.

Pe o suprafaţă de 16.000 mp, Primăria a amenajat o zonă verde, cu alei pietonale, foişoare, balansoare, locuri de joacă, echipamente de fitness, poligon de biciclete şi trasee de pump track, biciclete şi maşinuţe electrice de închiriat. Totul s-a făcut cu bani europeni, obţinuţi printr-o finanţare nerambursabilă.

Braşovenii au aici spaţii de relaxare şi pentru practicarea sportului, iar cei mici pot învăţa mersul pe bicicletă şi pot deprinde primele noţiuni de educaţie rutieră.

În cea mai mare parte a parcului, pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, au fost amenajate zone verzi irigate şi s-au plantat aproximativ 400 de arbori.


Păduri urbane în Sectorul 1

Primăria condusă de Clotilde Armand a plantat în ultimii doi ani peste 2.800 de arbori în Sectorul 1. În plus, primarul USR a propus crearea a patru păduri urbane, cu 73.000 de puieţi forestieri. Noile păduri urbane pot contribui la reducerea poluării şi creşterea calităţii vieţii locuitorilor. Costurile de împădurire, care se ridică la 1,2 milioane de lei, pot fi obţinute din PNRR, iar Primăria a pregătit deja proiectul.

Primăria Sectorului 1 a reamenajat Parcul Regina Maria, cu plante noi, mesteceni, magnolii, arbuşti şi gazon şi construieşte, de asemenea, un parc nou în cartierul Pajura, în apropierea Şcolii Gimnaziale nr. 178. Noul parc va beneficia de o zonă de bănci smart, cu dispozitive de încărcare şi reţea wi-fi, lămpi LED pentru iluminat, precum şi de o zonă de panouri fotovoltaice.

Clotilde Armand duce mai departe şi proiectul Promenadei Verzi, care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud. Bucureştenii se vor putea recrea într-o zonă cu aer curat, fără maşini şi fără poluare. Vor fi amenajate alei pentru plimbare şi jogging, spaţii pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn şi un spaţiu pentru expoziţii. Va fi un spaţiu cultural, sportiv, de agrement şi de recreere care va contribui la creşterea calităţii vieţii locuitorilor din Sectorul 1.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.