Probabilitatea să fi auzit, măcar o dată, pronunţia termenului superalimente a crescut, din ce în ce mai tare, în ultima vreme. Generaţiile noi pun accent din ce în ce mai mai mare pe o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă şi, încet dar sigur, fac din consumul superalimentelor un stil de alimentaţie extrem de cool.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

      În primul rând, pentru a înţelege beneficiile fiecărui superaliment în parte este important să reţii că aceste alimente deosebite sunt o selecţie de produse considerate a fi extrem de sănătoase pentru organism, cu o gamă largă de nutrienţi şi vitamine ce ajută la funcţionarea optimă a corpului tău. Nu toate alimentele sănătoase sunt considerate şi superalimente şi, pentru a le putea distinge mai uşor, îţi prezint o mică listă de superalimente pe care le poţi găsi şi pe Crudsisanatos.bio.

Iată care sunt principalele superalimente considerate a fi extrem de benefice pentru sănătatea ta!

  1. Spirulina

      Spirulina face parte din familia algelor şi conţine o gamă variată de vitamine extrem de benefice pentru organismul uman: B1, B2 şi B3, dar şi cupru şi fier. Această algă miraculoasă are proprietăţi de tonifiere a muşchilor, oferă energie şi are un conţinut extrem de ridicat de proteine. Pe lângă aceste proprietăţi extrem de potrivite pentru persoanele care sunt adeptele mişcării, spirulina are şi proprietăţi medicinale tratând diferite boli, ca de exemplu, candidoza.

  1. Nucile şi seminţele

      Nucile şi seminţele pot reprezenta o alegere extrem de fericită dacă te gândeşti să le utilizezi atunci când îţi pregăteşti mic dejunul sau chiar şi gustarea dintre mese. Atât nucile cât şi seminţele sunt extrem de bogate în fibre, au un aport proteic ridicat, deţin grăsimi benefice organismului şi sunt antioxidante. Ai la dispoziţie o gamă extrem de variată din care poţi opta pentru nuci clasice, seminţe de floarea soarelui, migdale, nuci de macadamia, seminţe de in sau de pin, de susan sau chiar caju.

  1. Leguminoasele

      Leguminoasele sunt, practic, un mix fericit între spirulină (având extrem de multe vitamine B) şi nuci şi seminţe (bogate în fibre, cu aport proteic ridicat).  Pentru o alimentaţie corectă încearcă să incluzi în mesele zilnice cât mai multe tipuri de năut, fasole, mazăre sau linte roşie şi galbenă.

  1. Avocado-ul

      Extrem de bogat în grăsimi sănătoase avocado-ul este considerat de către mulţi un deliciu gustativ şi un aliment minune. Având originile în Mexic, avocado-ul este folosit cu preponderenţă în bucătăria mexicană ca şi sos pentru diferite mâncăruri mexicane dar şi în bucătăria asiatică unde este des întâlnit în componenţa diferitelor feluri de sushi. Un Aliment extrem de versatil şi extrem de sănătos care nu ar trebui să lipsească niciodată din bucătăria ta.

  1. Cartoful dulce

      Această legumă are consistenţa cartofului clasic, însă, are un gust mult mai dulce şi mai pronunţat şi o calitate nutritivă mult peste cea a cartofului clasic. Conţine atât fibre, vitamine cât şi antioxidanţi şi se pretează a fi gătit în extrem de multe moduri: fiert, copt, prăjit, etc.

    Aşadar, dacă până acum nu erai destul de bine informat în legătură cu beneficiile consumului de superalimente, acum ştii câteva dintre ele şi felul în care acestea te pot ajuta să te menţii sănătos pe termen lung!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.