Piscinele supraterane sunt ideale pentru zilele călduroase de vară, acestea putând fi plasate uşor în aproape orice curte, iar investiţia necesară este una simplu de suportat. Distracţia poate fi maximă, însă este necesară aplicarea unui efort constant în vederea menţinerii calităţii apei în parametrii recomandaţi de curăţenie şi siguranţă. În cazul în care nu sunt luate măsurile potrivite apa va deveni de nefolosit în doar câteva zile din cauza proliferării algelor şi a diverselor resturi ce ar putea ştirbi din plăcerea utilizării ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Întreţinerea piscinei supraterane poate părea o corvoadă, însă, în cazul în care aceasta este aplicată în mod inteligent, demersul este uşor de executat, nu presupune efort fizic şi de timp major şi nici nu presupune cheltuirea unor sume mari. Întreaga gamă de accesorii şi de tratamente pentru piscină este disponibilă în magazinul Hornbach, tot de aici putând fi achiziţionate şi piscinele disponibile într-o varietate de dimensiuni şi de modele.

Iată care sunt măsurile ce pot fi luate pentru a întreţine adecvat piscinele supraterane!

  1. Cei mai mari duşmani ai apei sunt algele şi bacteriile care se pot dezvolta rapid şi necontrolat, împiedicând astfel utilizarea piscinei. Prevenirea dezvoltării lor poate fi realizată doar prin menţinerea echilibrului chimic adecvat al apei, demers ce poate fi executat uşor cu ajutorul unor kituri de testare, disponibile în magazinele de specialitate. Cu ajutorul lor poate fi identificat nivelul pH-ului, alcalinităţii şi clorului, putând să se ajusteze cu ajutorul regulatorilor până la atingerea punctului de echilibru (pentru a obţine rezultate exacte se recomandă testarea cel puţin o dată pe săptămână).
  2. O măsură care garantează puritatea apei este utilizarea unui filtru de apă de o dimensiune suficientă volumului de apă din interiorul piscinei. Oricare ar fi varianta aleasă sunt necesare curăţarea şi întreţinerea regulată pentru asigurarea unei funcţionări optime. Aceste intervenţii trebuie să se facă în conformitate cu recomandările producătorilor prin spălarea sau chiar înlocuirea filtrelor, dacă este necesar.
  3. Piscinele supraterane trebuie să fie curăţate în mod regulat pentru menţinerea apei limpezi şi igienice. În acest sens este utilă să se îndepărteze resturile aflate la suprafaţa apei cu ajutorul plasei de mână şi aspirarea fundului piscinei cu ajutorul aspiratoarelor speciale.
  4. O apă curată într-o piscină supraterană poate deveni realitate prin aplicarea produselor chimice ce contribuie la obţinerea siguranţei în utilizare. Cele mai bune sunt algicidele ce împiedică şi tratează apariţia algelor, clarificatoarele ce transformă apa tulbure într-una cristalină şi clorul ce distruge bacteriile şi alte microorganisme ce pot afecta sănătatea utilizatorilor piscinei. Toate aceste produse trebuie să fie folosite în limitele recomandate, depăşirea dozei putând duce la afectarea sănătăţii.
  5. O măsură facilă, dar care oferă rezultate foarte bune, este acoperirea piscinei în momentele în care nu este folosită. Cu ajutorul diverselor modele de huse se împiedică acumularea de murdărie şi, în acelaşi timp, se evită evaporarea excesivă a apei. Mai mult de atât, utilizând acest dispozitiv se reduce frecvenţa curăţării piscinei şi se menţine temperatura constantă.

În concluzie, piscinele supraterane pot deveni surse de distracţie şi de relaxare pentru întreaga familie cu condiţia întreţinerii lor într-un mod corespunzător pentru eliminarea pericolelor diverse.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.