Un variator de frecvenţă sau un convertor de frecvenţă este un dispozitiv electronic sau electromecanic care converteşte curentul alternativ de la o frecvenţă în curent alternativ la o altă frecvenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În rândurile de mai jos vei afla despre cinci beneficii pe termen lung ale utilizării unităţilor de curent alternativ

1. Costuri de întreţinere reduse

 Industria aerospaţială, militară şi alte industrii majore pot comuta în mod fiabil frecvenţele cu unităţile de curent alternativ. Cu aceste dispozitive convenabile şi uşor de utilizat, poţi comuta cu uşurinţă între 50Hz, 60Hz şi 400Hz. Deşi există beneficii evidente pe termen scurt ale folosirii unităţilor de curent alternativ, există şi multe beneficii pe termen lung. Folosirea unui convertizor de frecventa permite aparaturii tale să funcţioneze la o viteză mai lentă şi mai eficientă, punând mai puţină presiune asupra componentelor. Mai puţină uzură înseamnă mai puţină întreţinere pe termen lung.

2. Extinde durata de viaţă a maşinii

De asemenea, utilizarea unui convertor de frecvenţă poate prelungi durata de viaţă a aparaturii tale. Prin rularea mecanismului la viteze mai mici, convertizorul de frecvenţă reduce stresul asupra pompelor, motoarelor şi altor componente, prelungind durata de viaţă a acestora. Dacă şi tu ai nevoie de convertizoare de frecvenţă, pe site-ul celor de la shop-einstal.ro se poate găsi o gamă largă de asemenea unităţi.

3. Creşterea eficienţei

Un convertor de frecvenţă permite ca viteza motorului să fie potrivită cu puterea necesară procesului. Funcţionarea maşinăriei la acest nivel de putere nu suprasolicita motorul şi alte componente, ceea ce reduce uzura în timp şi creşte eficienţa aparaturilor.

4. Utilizarea dispozitivelor din străinătate

Fără un convertor de frecvenţă, puteţi doar să vă menţineţi aparatul de acasă să funcţioneze în mod fiabil. Cu toate acestea, cu un convertizor de frecvenţă poţi folosi aparatură din întreaga lume. Nu toate ţările au aceleaşi standarde de frecvenţă de putere. Aceasta înseamnă că este posibil ca dispozitivele străine să nu funcţioneze pe aceleaşi frecvenţe pe care le foloseşte ţara ta ca standard. Din fericire, poţi schimba frecvenţa oricărui aparat folosind un convertor de frecvenţă. Poţi minimiza problema rulând aparatul la o frecvenţă rezonabilă.

5.Reduceţi costurile de operare

Un alt avantaj pe termen lung al folosirii unităţilor de curent alternativ este reducerea costurilor de operare. Înseamnă să foloseşti mai puţină energie la cea mai eficientă viteză posibilă. Acest lucru reduce considerabil costurile de operare şi economiseşte bani pentru tine.

Aşadar, folosirea unui convertizor de frecvenţă pare o idee bună atât din punct de vedere al utilităţii acestuia cât şi din punct de vedere financiar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.