Desi este deja jumatatea lunii decembrie, multi soferi nu si-au pregatit cum se cuvine vehiculul pentru temperaturile scazute si conditiile meteo nefavorabile ce vor urma. Acest lucru nu numai ca pune in pericol siguranta lor si a celorlalti participanti la trafic, dar acestia risca si o amenda usturatoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Care sunt probleme cu care se confrunta soferii in sezonul rece?

Unul dintre cele mai importante lucruri caruia trebuie sa ii acorde o atentie sporita fiecare conducator auto este, bineinteles, siguranta. In timpul iernii, mai ales, atunci cand conditiile de drum sunt mai dure, acestia trebuie sa ia toate masurile ca sa impiedice intamplarea unui incident nefericit. Din pacate, insa, multi ignora avertismentele autoritatilor si lasa la voia intamplarii ce se intampla in timpul calatoriilor. Printre problemele ce trebuiesc luate in calcul iarna sunt: gheata, poleiul, viscolul si vizibilitatea redusa ce rezulta in urma lui, gropile mai putin vizibile, dar si defectiunile tehnice.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli ale soferilor

·        Nu schimba cauciucurile la timp

Fiecare conducator ar trebui sa stie ca, legal, masina trebuie sa fie dotata corespunzator, in conformitate cu temperaturile de afara. In pacate, exista prea multi soferi care amana montarea unor cauciucuri de sezon, lucru care poate avea consecinte grave in trafic. Anvelopele de iarna, de exemplu, au o mai buna aderenta pe umezeala, polei sau chiar zapada. De aceea, imediat cum temperatura scade, toata lumea ar trebui sa isi achizitioneze cauciucuri pentru sezonul rece si sa mearga intr-un service auto pentru a le monta! In schimb, cele de vara au o rezistenta sporita la temperaturi ridicate si pe asfaltul incins. Asadar, fiecare sofer trebuie sa aiba, in mod ideal, doua seturi de anvelope pentru a le putea schimba in functie de sezon!

·        Nu fac o revizie a masinii

Revizia periodica este o practica ce trebuie respectata indiferent de anotimp. Insa, odata cu lasarea frigului, este indicat sa iti lasi masina pe mainile unui mecanic priceput, care se va asigura ca totul functioneaza asa cum trebuie. Cateva dintre problemele cu care au de-a face soferii ce aleg sa nu faca revizia sunt: descarcarea completa a bateriei in timpul unei calatorii, functionarea defectuoasa a climatizarii, inghetarea lichidelor necesare pentru parbriz, etc.

·        Uita stergatoarele lasate

Foarte multi conducatori auto sunt nevoiti sa schimbe frecvent stergatoarele, mai ales pe timpul inghetului. Motivul este simplu: uita sa le ridice, iar din cauza umezelii si a frigului, acestea se rup sau lamelele se uzeaza foarte repede si nu mai sunt eficiente. De fiecare data cand parchezi, mai ales cand afara sunt sub 0 grade, nu scapa din vedere sa ridici aceste componente, pentru a evita situatiile de acest gen.

Tu ce alte greseli ai observat sau ai facut, din cauza carora ai avut parte de experiente neplacute la volan?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.