Una dintre cele mai simpatice rase de caini este Shar Pei-ul. Foarte afectuos, curat si unic prin faptul ca este ingropat in piele, acest caine este perfect pentru orice casa. Pentru cei care sunt incantati de ideea unui pui de Shar Pei, iata Cateva informatii importante oferite de shar-pei.ro, care ajuta foarte mult la sudarea unei relatii perfecte cu acest catelus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shar Pei-ul in istorie

Nu se stie cu exactitate care este originea Shar Pei-ului, insa se stie ca un Shar Pei cu pedigree este rezultatul incrucisarii intre rasele Mastiff si Nordic. Se pare ca rasa a aparut pentru prima data in China in urma cu mai multe secole iar rolul pe care il avea era de a pazii taranii chinezi, de a vana si de a avea grija de turmele de oi. Pare un caine foarte bland, insa istoria spune ca o buna perioada de vreme a fost folosit pentru lupte in ring.

Intr-o perioada, rasa a fost pe cale de disparitie pentru ca pe continentul asiatic era considerata o delicatesa si era interzis drept animal de companie. Din fericire, a ajun in lumea occidentala in anii '70 si a fost salvata.

Cele mai interesante caracteristici ale catelului

Cantitatea uriasa de piele are un rol extrem de important. Aceasta ii ferea pe catei de rani in timpul luptelor, deoarece nu le permitea altor caini sa muste din zone vitale ale corpului;

Temperamentul acestui catel este unul bland, insa cu toate acestea este greu de dresat. Un Shar Pei este foarte independent si rareori accepta sa i se spuna ce sa faca;

Este unul dintre cei mai curati caini, putand fi tinut fara probleme in apartament in conditiile in care nu miroase urat. Faptul ca are o blana scurta elimina si problema parului nedorit prin casa si face destul de rare sesiunile de ingrijire.

Are nevoie de o ingrijire dentara riguroasa. Cei care doresc un catel sanatos trebuie sa il spele pe dinti de cateva ori pe saptamana, pentru a putea fi indepartate depunerile de piatra de pe dinti;

Este un caine destul de bolnavicios, traind maxim 12 ani. De-a lungul vietii pot sa ii apara diverse boli, precum febra Shar Pei-ului, Hipotiroidismul sau displazia de sold. Asta nu inseamna ca nu este una dintre cele mai atractive rase.

Bine de stiut despre Shar Pei!

Pentru eliminarea riscurilor de boli grave, este bine sa se achizitioneze doar puiuti obtinuti prin imperechere shar pei fara boli. Daca parintii sufera sau au suferit de displazie de sold, spre exemplu, sunt sanse destul de mari ca si puiul sa sufere de aceeasi boala.

In general nu sunt caini pretentiosi, insa beau o cantitate destul de mare de apa in fiecare zi si au nevoie de minim o ora de miscare zilnic.

In momentul in care sunt plimbati prin oras trebuie sa fie in lesa, deoarece in contact cu alti caini pot provoca probleme.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.