Pielea feţei este cea care are nevoie de cea mai atentă îngrijire, atât pentru că este mai sensibilă şi mai delicată, cât şi pentru că este, cu siguranţă, prima "carte de vizită" pe care o arătăm atunci când ne prezentăm în societate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel rutina de îngrijire a feţei este alcătuită din multe produse, care dacă sunt urmate cu atenţie şi consecvenţă, fac posibilă obţinerea unui chip rezistent la stres, oboseală şi vârstă.
Dacă în trecut femeile puteau alege doar între fond de ten şi pudră, astăzi au de a face cu o gamă mult mai mare. Totuşi, pentru a face alegerea corectă, trebuie să studiezi bine toate proprietăţile şi caracteristicile unui anumit produs. Acest articol se referă la cremele BB şi CC care sunt populare în prezent. Mulţi experţi le consideră produse aproape identice, dar alţii evidenţiază diferenţe semnificative între ele. Pentru a înţelege acest lucru, îţi sugerăm să afli mai multe despre aceste produse, compoziţia lor şi modul de utilizare.

Ce este crema BB?

BB cream a fost cea care a început revoluţia în lumea fondurilor de ten. De îndată ce a apărut în magazine, a devenit imediat foarte populară. BB cream este o creaţie a cosmetologilor coreeni, aşa că înainte se găsea doar în gama de produse a producătorilor din Coreea. Cu toate acestea, alte mărci globale au preluat rapid tendinţa şi astăzi BB cream este disponibilă în aproape toate mărcile de cosmetice decorative.

Mulţi se întreabă ce înseamnă BB cream. Există două versiuni pentru a o explica. Prima spune că BB cream este "Blemish Balm", adică un produs pentru ascunderea petelor. Cealaltă spune că numele se traduce prin "Beauty Balm", adică cremă de frumuseţe. Oricum ar fi, aceasta combină toate proprietăţile acestor denumiri. Corectează imperfecţiunile şi lasă pielea perfect netedă şi frumoasă în acelaşi timp.

Popularitatea sa se datorează versatilităţii sale. Este un produs care nu doar oferă acoperire pentru piele, dar şi o îngrijeşte în acelaşi timp. BB cream oferă cantitatea potrivită de hidratare şi hrănire pe tot parcursul zilei. De asemenea, în funcţie de produsul pe care îl alegi, îţi poate matifia pielea, o poate ilumina, poate micşora porii şi poate elimina erupţiile cutanate. În plus, producătorii coreeni adaugă aproape întotdeauna factori SPF la astfel de creme. Aceştia oferă o protecţie solară suplimentară, ceea ce este foarte important pentru sănătatea pielii.

Ce este o cremă BB?

Deci, care sunt principalele diferenţe dintre BB cream şi fondul de ten obişnuit? Aici vorbim despre câteva puncte importante.

BB cream are o textură mai uşoară. Pentru a obţine o consistenţă similară, artiştii de machiaj obişnuiau să amestece fondul de ten cu un pic de cremă hidratantă. Astăzi, acest lucru nu trebuie să fie necesar, deoarece BB cream este întotdeauna la îndemână.

Ingredientele din BB cream sunt mai bogate şi mai variate. Nu are doar pigmenţi de bază şi coloranţi, ci şi o mulţime de componente de îngrijire: extracte de plante, uleiuri şi diverşi acizi. Din acest motiv, este posibil să alegi crema BB potrivită pentru tipul tău de piele. Există BB cream pentru pielea matură, mată şi pentru pielea hrănitoare.

CC sau BB cream: pe care să o alegi?

Dacă pielea ta are unele imperfecţiuni serioase, cum ar fi erupţii cutanate, post-acnee şi diverse nereguli, cel mai bine este să alegi BB cream. Aceasta se deosebeşte de CC-cream printr-o textură mai bogată şi mai densă şi, prin urmare, are proprietăţi mai bune de disimulare. Atunci când alegi, totuşi, acordă atenţie compoziţiei şi scopului produsului specific. De exemplu, pentru pielea grasă alege o formulă etichetată "oil free", iar în cazul ridurilor - alege una anti-age.

Totuşi ce face BB cream:

  • maschează acneea, porii dilataţi, petele pigmentare, cearcănele;

  • hidratează pielea;

  • matifiază zonele grase;

  • uniformizează tonusul şi microtextura feţei;

  • protejează epiderma de efectele nocive ale razelor solare;

  • conferă o strălucire naturală.

Textura densă şi grea a fondului de ten este o opţiune excelentă pentru machiaje de seară, pentru vacanţe sau ocazii speciale, iar pentru utilizarea zilnică, optaţi pentru o cremă BB hidratantă şi uşoară.

Crema CC este cea mai potrivită pentru pielea fără probleme majore. Acest produs va elimina cu uşurinţă deficienţele de mai sus, oferind pielii un aspect mai sănătos şi mai luminos.

CC-cream (Color Correction) corectează tenul. Pigmenţii fini speciali şi particulele care reflectă lumina se vor adapta la tonul pielii tale. Consistenţa şi textura sa sunt chiar mai uşoare decât BB cream: aproape transparentă şi fără greutate.

Ce face CC-cream?

  • transformă chiar şi cea mai ternă piele;

  • creează o acoperire uşoară;

  • uniformizează tonusul;

  • hidratează;

  • maschează imperfecţiunile minore;

  • conferă o luminozitate subtilă.

Nu va înlocui corectorul sau anticearcănul, dar va atenua vizual roşeaţa şi va îmbunătăţi tonusul pielii. Dacă acest efect nu este suficient, poate fi folosită ca bază de machiaj şi apoi aplicat fondul de ten.

Aşadar, dezbaterea dacă să alegi BB- sau CC-cream este acum închisă! Ambele produse hidratează, tonifică pielea şi normalizează microcirculaţia, iar filtrele UV protejează împotriva razelor UV, a fotoîmbătrânirii şi a pigmentării.

Totuşi BB şi CC sunt produse diferite, cu funcţii diferite.

O cremă BB este o versiune "îmbunătăţită" şi mai uşoară a unui fond de ten pe care o poţi folosi în fiecare zi pentru a ascunde imperfecţiunile. O cremă CC este un corector cu efect de tonifiere. De aceea, este o idee bună să ai ambele produse în trusa ta cosmetică! Principalul lucru este să se potrivească tipului tău de piele şi nevoilor tale.

Cele mai bune produse pentru un machiaj uimitor te aşteaptă deja pe MAKEUP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.