Canapelele, ca orice alte piese de mobilier, se aleg in functie de preferintele si nevoile personale. Din punct de vedere al designului acestora si al bugetului pe care esti dispus sa-l investesti in mobilarea casei tale, ceea ce defineste implicit si calitatea produselor, poti alege intre urmatoarele tipuri de canapele:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

- tapitate cu stofa, poliester, piele sau imitatie de piele;

- cu structura din lemn masiv sau PAL;

- cu interior realizat din burete, spuma poliuretanica sau plasa de arc;

- cu sau fara brate;

- in stil clasic ori minimalist, cu design american modern sau retro etc.

Cand vine vorba, insa, de nevoile pentru care achizitionezi canapele, acest aspect primeaza! Confortul utilizarii si ergonomia sunt mult mai importante decat criteriile estetice, din cel putin doua considerente:

- in primul rand, alegerea canapelelor este conditionata de dimensiunea camerei si scopul pentru care le achizitionezi (cum ar fi modele extensibile pentru camera de oaspeti sau coltare pentru living, in cazul unei familii numeroase);

- in al doilea rand, alegerea unor astfel de piese de mobilier trebuie sa reprezinte o investitie practica si eficienta pe termen cat mai lung.

Prin urmare, in functie de spatiul disponibil mobilarii unei incaperi, exista mai multe tipuri de canapele:

• Modele cu 2 locuri – ideale pentru spatiile restranse specifice unei garsoniere sau unui apartament mai mic. Preferential, acestea pot fi insotite de un fotoliu pentru a-ti extinde zona de relaxare sau poate ai nevoie de un loc in plus pentru eventuali musafiri.

• Canapele fixe – pentru un plus de rezistenta si durabilitate. Uneori, modelele cu schelet fix pot fi mai robuste, in cazul in care vrei sa te asiguri ca faci o alegere cat mai sigura. Insa trebuie sa tii cont de faptul ca aceste piese nu se pot extinde, daca ai nevoie sa gazduiesti oaspeti si nu dispui de un pat liber!

• Canapele extensibile – alternativa ideala a unui pat matrimonial, in situatia in care spatiul locuintei tale nu-ti permite amenajarea unei incaperi special concepute pentru dormit.

• Canapele tip recliner – varianta de mijloc intre modelul fix si cel extensibil, potrivita pentru orice incapere. Echipate cu un mecanism de balansare, cu o actionare simpla, mecanica, ce transforma canapeaua intr-un loc de relaxare ideal. Prin balansare se ajunge in general la  3 trepte de confort.

• Coltare fixe – in forma de L sau U, pentru confort sporit. Acestea sunt ideale daca simti nevoia sa te intinzi atunci cand privesti la televizor sau citesti o carte in confortul propriului living.

• Coltare extensibile – pentru o functionalitate sporita. Acestea ofera posibilitatea de a fi transformate intr-un adevarat pat confortabil, numai bun de dormit. In functie de model, ele pot avea diferite tipuri de sisteme de extensie si pot fi dotate cu 1 sau 2 lazi pentru depozitarea lenjeriei.

Atat coltarele, cat si canapelele extensibile pot dispune de spatiu pentru depozitarea lenjeriilor, pernelor si pilotelor. Pentru piese de mobilier la comanda, dar nu numai, iti recomandam site-ul Alberta Casa!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.