Fie că eşti un simplu amator sau un adevărat masterchef, gătitul poate fi o activitate distractivă sau chiar relaxantă atunci când te poţi desfăşura în voie. Dacă locuieşti într-un apartament modest sau într-o garsonieră, te-ai confruntat probabil cu problema spaţiului restrâns din bucătărie. Prepararea mâncărurilor face parte din rutină, indiferent că vorbim despre capodopere gastronomice sau un simplu sandwich la micul dejun, de aceea ţi-am pregătit o mică listă de ponturi utile pe care le poţi urma pentru a mai face loc în bucătărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cele mai bune moduri prin care poţi optimiza spaţiul bucătăriei simplu şi cu gust

  • Alege o chiuvetă cu o singură cuvă

Poate nu este întotdeauna evident, însă chiuveta din bucătărie poate ocupa un spaţiu semnificativ pe care îl poţi folosi în schimb pentru depozitare sau pentru a extinde blatul de lucru. De ce să nu optezi pentru o chiuvetă mai compactă cu o singură cuvă? Există şi chiuvete special concepute pentru a fi montate sub blat, ceea ce îţi va conferi mai mult spaţiu pentru spălatul vaselor şi va oferi un aspect modern încăperii. Dacă ai nevoie şi de un mic sfat de design interior, o alegere deosebită sunt chiuvetele din granit în nuanţe de negru sau de bej.

  • Integrează frigiderul în mobila de bucătărie

Tot mai multe persoane au ales să opteze pentru încorporarea frigiderului într-un dulap sau între piesele de mobilier ale bucătăriei, lucru care presupune nu doar avantaje practice, ci şi un impact vizual plăcut. Există în zilele noastre o mulţime de produse inventive concepute pentru a integra nu numai frigiderul, ci şi diverse electrocasnice cum ar fi cuptorul cu microunde. Dacă dispui de suficient spaţiu poţi instala frigiderul între un dulap şi blatul de lucru, altfel poţi recurge la debara sau hol.

  • Alege cuptoarele incorporabile

Stilul minimalist pentru spaţiile înguste este de dorit, iar dacă frigiderele pot fi încorporate în mobilier, de ce nu şi cuptorul. Este al doilea cel mai voluminos aparat, indispensabil în orice bucătărie, de aceea trebuie să iei în considerare cuptoarele incorporabile, de preferat cele electrice şi multifuncţionale. Oferă un finisaj atrăgător cu ajutorul cuptoarelor în stil modern sau vintage de la Sensodays.ro şi transformă bucătăria în locul tău preferat.

  • Montează cârlige pentru căni şi ustensile

Rafturile, sertarele sau dulapurile pentru veselă sunt, bineînţeles, componente importante ale unei bucătării funcţionale şi bine compartimentate, însă adesea spaţiul pe care îl ocupă creează impresia unei încăperi mici şi îndesate. Profită de locurile neutilizate ale bucătăriei şi instalează câteva cârlige (din lemn sau metal) unde să poţi agăţa câteva căni, polonice sau alte ustensile de gătit. Astfel vei avea acces la ele mult mai uşor şi poţi avea mai mult spaţiu de depozitare pentru instrumentele voluminoase. Dacă totuşi preferi mobilierul clasic, încearcă să instalezi rafturile sau dulapul până la tavan pentru a avea mai mult loc.

  • Instalează o masă pliabilă

Nu este nevoie să urmezi cu stricteţe ideile de design tradiţionale şi să amplasezi o masă voluminoasă fix în mijlocul bucătăriei. Creează disconfort atât pentru bucătar, cât şi pentru pofticioşii de la masă. De ce să nu ai propria masă pliabilă montată lângă fereastră, deasupra caloriferului sau oriunde nu te incomodează. Imediat ce ai mâncat, poţi plia măsuţa şi te bucuri de suficient spaţiu pentru viitoarele sesiuni de gătit.

Există multe alte idei pe care le poţi pune în practică, de la instalarea unui tocător extensibil pe un sertăraş sub blatul de lucru până la crearea unor spaţii de depozitate suspendate sau bine ascunse în locurile mai puţin utilizate ale bucătăriei. Fii creativ!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.