Bucureşti, 25 aprilie 2017: Grupul Adecco, cel mai important furnizor global de soluţii pentru forţa de muncă, va deschide pe 26 aprilie 700 de sucursale şi birouri în 46 de ţări pentru a ajuta tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Trecerea de la şcoală la locul de muncă şi luarea unei decizii care le afectează cariera viitoare este una dintre cele mai provocatoare şi importante etape din viaţa tinerilor. Cum şomajul în rândul tinerilor a ajuns la circa 71 milioane pe plan global, această tranziţie va deveni cu atât mai dificilă în contextul schimbărilor rapide de pe piaţa muncii, a noilor calificări cerute de angajatori şi a creşterii incertitudinii privind perspectivele unei cariere de succes.

Cea mai bună modalitate de a obţine un loc de muncă este prin experienţă. Cu toate acestea, experienţa este exact ceea ce lipseşte majorităţii covârşitoare a absolvenţilor. Cei mai mulţi nu au avut niciun contact cu piaţa forţei de muncă şi mulţi au prea puţine idei despre carierele lor viitoare, despre opţiunile pe care le au sau despre ce fel de profesie se potriveşte cel mai bine aptitudinilor, personalităţii şi aspiraţiilor lor.

Pentru a-i ajuta pe tineri să găsească traseul potrivit lor, Grupul Adecco introduce ”Experience Work Day”- "Ziua experienţei de lucru" - ocazia de a vizita un birou Adecco şi de a obţine îndrumări nepreţuite privind cariera, căutarea unui loc de muncă, aplicaţii şi interviuri.

Participanţii vor putea să-i urmărească pe angajaţii Grupului Adecco din departamentele alese de ei în sesiuni de shadowing, să cunoască oportunităţile vieţii profesionale, diversitatea carierelor disponibile şi să câştige o experienţă de primă mână cu privire la ceea ce înseamnă să fi angajat.

Perspectivele şi sfaturile vor veni de la experţi în carieră şi de plasare la locul de muncă. Sesiunile vor include, de asemenea, ”clinici de CV” (analiza CV-ului şi îmbunătăţirea lui), evaluarea identităţii în social media, coaching-ul pentru interviuri profesionale şi seminarii pentru a evalua şi a orienta dezvoltarea competenţelor cheie necesare pe piaţa forţei de muncă actuale. Participanţii vor afla, de asemenea, despre numeroase oportunităţi de angajare, stagii şi oportunităţi de formare profesională oferite de Grupul Adecco.

"Înainte de începerea carierei mele în marketing în 1987, am avut şansa de a lucra la magazinul părinţilor şi la o mare companie din domeniul comerţului, ceea ce m-a ajutat să înţeleg industria FMCG. Fiecare pas m-a ajutat să găsesc drumul către o carieră de succes, m-a învăţat cine vreau să fiu şi ce abilităţi îmi erau necesare. În prezent, puţini tineri au aceleaşi oportunităţi. Aştept cu nerăbdare să ne deschidem uşile pentru a ajuta tinerii să descopere mai multe despre carierele care îi interesează şi să ofere îndrumarea şi şansele pe care le merită ", a spus Alain Dehaze, directorul executiv al grupului Adecco.

”Experience Work Day” urmează succesului înregistrat de Adecco Street Day, iniţiativa lansată în 2012, care a sprijinit peste 3 milioane de oameni din întreaga lume să  obţină un start mai bun în carieră.

”Experience Work Day” face parte din programul Adecco Way to WorkTM, lansat în 2013 pentru a reduce şomajul în rândul tinerilor şi pentru a compensa lipsa de competenţe a lor, de a dezvolta capacitatea de angajare a tinerilor şi să îi ajute să se angajeze. Grupul Adecco oferă tinerilor stagii de pregătire şi internship-uri (peste 10.700 din 2015), îndrumare în carieră, formare profesională şi oportunitatea de a deveni CEO pentru O Lună.

Cei în căutarea unui loc de muncă se pot informa aici: https://www.adecco.ro/way-to-work/experience-work-day/

Pentru mai multe informaţii privind programul Adecco Way to Work™ :

office.romania@adecco.com or + 40 21 300 35 46

www.adeccoromania.ro

Website: https://www.adecco.ro/way-to-work/

Facebook: https://www.facebook.com/AdeccoRomania/

Twitter: https://twitter.com/AdeccoRomania

LinkedIn: https://www.linkedin.com/AdeccoRomania

Despre Grupul Adecco

Grupul Adecco este principalul furnizor mondial de soluţii de forţă de muncă, transformând lumea muncii prin talent şi tehnologie. În fiecare an, aproximativ 700.000 de oameni din întreaga lume primesc oportunităţi de angajare din partea grupului Adecco. Serviciile oferite fac parte din categoria mai largă a angajărilor temporare, angajărilor permanente, schimbarea domeniului de activitate, dezvoltare a angajaţilor şi outsourcing şi consultanţă. Adecco face parteneriat cu angajatorii, candidaţii, colegii de lucru şi guvernele, împărtăşind din expertiza sa pe piaţa forţei de muncă pentru a stimula prosperitatea prin puterea muncii.

Grupul Adecco este o companie din topul Fortune 500 Global, cu sediul în Zurich, Elveţia, cu mai mult de 33.000 de angajaţi şi aproximativ 5.100 de sucursale în 60 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Adecco Group AG este înregistrată în Elveţia (ISIN: CH0012138605) şi listată la bursa elveţiană de valori cu simbolul ADEN.

Despre Adecco România

Adecco România este cel mai mare jucător din domeniul resurselor umane, cu o cotă de piaţă de aproximativ 30% şi cu o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro, în 2015. Adecco România gestionează peste 8.500 de persoane angajate temporar, are o bază de date cu peste 600.000 de candidaţi şi deserveşte zilnic peste 500 de clienţi. Echipa Adecco numără în România 200 de persoane, iar serviciile oferite au o plajă foarte largă, de la recrutare şi selecţie, la outsourcing, recrutare în masă, dar şi outplacement şi training.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.