Indiferent dacă avem un stil de viaţă solicitant sau unul mai relaxant, trebuie să avem în vedere ce alegem să mâncăm. Fructele mai sunt cunoscute ca alimentele care ne protejează împotriva anumitor boli cronice. Acestea stimulează apetitul prin savoarea şi suculenţa lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva motive pentru care trebuie să mănânci zilnic cel puţin un fruct!

1.Beneficiile medicale în urma consumului de fructe

Introducerea în alimentaţie a cât mai multor fructe este un pas spre bine. Aceste alimente sunt o mină naturală de nutrienţi şi fibre benefice organismului nostru, fiind şi sărace în calorii. Nu influenţează colesterolul, având un nivel scăzut de potasiu, bogate în vitamina C, acid folic, fibre dietetice şi carbohidraţi. Pectina este o substanţă regăsită doar în fructele care au coajă şi se poate digera, cum sunt merele şi merele gutui. Această substanţă ajută la absorbţia sucurilor secretate de ficat la nivel intestinal şi la eliminarea colesterolului.

O dietă sănătoasă se bazează pe consumul de fructe. Proprietăţile şi vitaminele pe care le regăsim în diferite fructe ne ajută corpul să se menţină sau să evolueze, dar îl şi protejează împotriva unor boli. Un consum echilibrat de fructe ne poate feri de diabetul zaharat de tipul 1 şi 2, de obezitate, anumite boli vasculare şi cel mai important de diferite tipuri de cancer.

Consumul de cât mai multe fructe proaspete ne ajută la menţinerea unei greutăţi corporale dorite sau chiar reducerea acesteia în funcţie de ce fructe consumăm.

Specialiştii recomandă consumarea între 2-5 fructe pe zi, între mese dar nu pe timpul nopţii deoarece oferă un plus de energie şi unele pot fi digerate mai greu.

2.Cum ne îmbunătăţesc fructele starea de spirit

Un pahar de suc proaspăt de portocale ne ajută să ne începem ziua cu un zâmbet. Portocala ne ajută să beneficiem de vitamina C în cel mai natural mod posibil. Savoarea şi suculenţa fructelor ne dau o nota de pozitivism indirect. Dacă corpul nostru se simte bine, starea de bine se reflectă asupra noastră. Dietele cu fructe şi înlocuirea snacks-urilor cu acestea este primul pas spre o viaţă alimentară sănătoasă. Într-o zi călduroasă putem să ne preparăm un smoothie de banane şi rodie sau un mic dejun cu iaurt şi afine. Aceste combinaţii sănătoase le putem face în orice anotimp şi chiar să le personalizăm puţin. În perioada sărbătorilor de Crăciun putem să pregătim în casă compot de mere roşii cu scorţişoară, potrivite pentru tine şi familia ta în timp ce urmăriţi un film cu tematică de Crăciun.

Toata lumea se sperie de o dietă deoarece consideră că trebuie să renunţe la dulciuri. Chiar dacă ţinem sau nu o dietă, fructele sunt cele mai bune gustări dulci, iar cu ajutorul lor putem să ne menţinem greutatea sau prin consumul anumitor fructe putem să aducem un mic ajutor dietei noastre.

O gamă variată de fructe proaspete şi de sezon se găsesc acum la Auchan.ro care ţi le poate libra chiar la uşa ta acum. Încearcă să îţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă cu câte un fruct pe zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.