Probabil ai auzit deja că popularitatea maşinilor electrice este în creştere în România, iar din această cauză se cer din ce în ce mai multe staţii de încărcare pentru aceste vehicule. Dacă ai o astfel de maşină şi locuieşti la casă, ar fi o idee bună să îţi instalezi propria staţie de încărcare pentru a beneficia de numeroase avantaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest articol, vom discuta despre avantajele instalării propriei staţii de încărcare auto pentru maşina electrică personală, care te-ar putea ajuta să controlezi mai bine cheltuielile şi să economiseşti timp şi energie pe termen lung.

Iată care sunt avantajele:

1. Economisirea timpului de încărcare

Dacă nu deţii o staţie de încărcare acasă, va trebui să te deplasezi la o staţie publică de încărcare şi să aştepţi până când maşina se încarcă complet. Acest proces poate dura de la câteva minute şi până la câteva ore, în funcţie de nivelul de încărcare de care ai nevoie şi de numărul de maşini care se încarcă în acelaşi timp. În cazul în care instalezi o staţie de încărcare electrică acasă, poţi încărca maşina în timpul nopţii sau în timpul când nu o foloseşti, economisindu-ţi astfel timpul.

2. Economisirea banilor

De obicei, staţiile publice de încărcare îţi pot percepe tarife mai mari faţă de costurile de încărcare acasă. Cu o staţie de încărcare acasă, poţi beneficia de tarife mai mici sau chiar costuri zero, dacă încarci maşina cu energie electrică din sursele tale proprii.

În plus, ai putea economisi şi bani în timp prin faptul că nu trebuie să îţi faci griji dacă nu ai bani la tine sau dacă trebuie să aştepţi la coadă pentru a-ţi încărca maşina.

3. Controlul ciclurilor de încărcare

Cu o staţie de încărcare acasă, ai controlul asupra ciclurilor de încărcare, ceea ce înseamnă că poţi încărca maşina la nivelul de încărcare dorit şi poţi preveni supraîncărcarea bateriei.

În plus, ai putea monitoriza consumul de energie şi costurile de încărcare, iar dacă instalezi un sistem de panouri solare sau de turbine eoliene, ai putea să îţi încarci maşina cu energia generată de tine.

4. Stres redus

Dacă ai o staţie de încărcare acasă, ai putea reduce stresul pe care îl resimţi în legătură cu distanţa pe care o poţi parcurge cu maşina. În loc să te îngrijorezi că vei rămâne fără energie pe drum şi să cauţi staţii de încărcare, poţi pur şi simplu să îţi încarci maşina acasă şi să porneşti la drum.

Având propria staţie de încărcare acasă, ai propria sursă de alimentare, ajutându-te astfel să te bucuri de mai multă autonomie, mai ales dacă locuieşti într-un cartier fără staţii de încărcare publice. Intră cât mai repede pe Tik.ro pentru a vedea ce opţiuni îţi sunt puse la dispoziţie şi bucură-te de avantajele propriei staţii de încărcare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.