Asociaţia Pro Imunizare, asociaţie neguvernamentală care are ca scop informarea şi educarea tuturor categoriilor de public – populaţie, personal medical, autorităţi - cu privire la importanţa imunizării prin vaccinare, solicită Guvernului României lansarea imediată în dezbatere publică a proiectului de lege privind vaccinarea. De asemenea, Asociaţia Pro Imunizare solicită Consiliului Naţional al Audiovizualului să ia poziţie faţă de instituţiile de presă şi jurnaliştii care răspândesc informaţii neadevărate şi care pot avea un impact grav asupra sănătăţii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În contextul scăderii acoperirii vaccinale care face deja victime, Asociaţia Pro Imunizare consideră că România are nevoie de un cadru legal care să reglementeze procedurile administrative legate de vaccinare, cât şi de unul care să instituie obligativitatea autorităţilor de a asigura acces constant la informaţie specializată.

„Am ajuns într-un moment în care vocea nespecialiştilor şi a adepţilor teoriilor conspirative este mai auzită şi mai promovată decât cea a medicilor. Considerăm că este nevoie de un efort comun al autorităţilor, specialiştilor şi societăţii civile pentru ca sănătatea publică să nu fie pusă în pericol şi pentru a se evita riscul izbucnirii unor noi epidemii,” a declarat Dr. Anca Drăgănescu, Preşedinte Asociaţia Pro Imunizare.

Acoperirea vaccinală în România înregistrează procente sub 75% pentru mai multe tipuri de vaccin, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o acoperire vaccinală de peste 95%. În aceste condiţii, România se poate aştepta la reapariţia unor boli grave ce pot fi prevenite prin vaccinare (poliomielita, difteria, tetanosul) şi care pun în primejdie viaţa sau pot lăsa sechele grave. 

În contextul epidemiei de rujeolă cu care se confruntă România, Asociaţia Pro Imunizare susţine apelul Ministerului Sănătăţii care condamnă campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor şi invită părinţii să meargă la medicul de familie pentru a se informa despre calendarul de vaccinare ROR şi nu numai.

Asociaţia Pro Imunizare îşi exprimă disponibilitatea de a lucra împreună cu autorităţile, specialiştii şi societatea civilă pentru identificarea unor măsuri care să conducă la instituirea unui sistem sustenabil de acces la vaccinare şi de informare cu privire la beneficiile prevenţiei prin vaccinare.    

 

***

Despre Asociaţia Pro Imunizare

Asociaţia fost înfiinţată în urma numeroaselor semnale de alarmă apărute cu privire la creşterea incidenţei bolilor contagioase în contextul scăderii acoperirii vaccinale în randul populaţiei. Obiectivul principal îl reprezintă dezvoltarea şi implementarea unui plan de acţiune în vederea promovării unei culturi a prevenţiei, în special în rândul populaţiei dar şi a personalului medical. Prin acţiunile noastre ne dorim să aducem România la nivelul ţărilor dezvoltate în ceea ce priveste cultura prevenţiei, să putem identifica în viitorul apropiat o îmbunătăţire a stării de sănătate publică, scăderea incidenţei bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare, scăderea mortalităţii şi creşterea calităţii vieţii. Activităţile asociaţiei vizează informarea şi educarea tuturor categoriilor de public – populaţie, personal medical, autorităţi - cu privire la importanţa imunizării. Pentru mai multe referinţe accesaţi, www.proimunizare.ro şi www.stopgripa.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.