Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice a fost înfiinţată în anul 2012 propunându-şi să promoveze practicile de succes şi facilitarea unei schimbări culturale în domeniul securităţii informaţiei. ANSSI este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, profesională şi independentă, cu peste 40 de membri, companii cu aproximativ 20000 de angajaţi, reprezentând 25% din totalul salariaţilor din industria privată de IT şi comunicaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) a reprezentat România în cadrul reuniunii Comitetului pentru Industrii, Cercetare si Energie a Parlamentului European din data de 5 aprilie 2016, având tema ”Data Economy and the Cloud”, susţinând un model concret pentru realizarea obiectivelor din Planul de e-guvernare 2016-2020 al Comisiei Europene, prin tranziţia în cloud a serviciilor publice electronice.
Reprezentantul ANSSI a propus introducerea şi reglementarea unui mecanism european de identificare şi monitorizare a brokerilor de cloud care să asigure servicii de încredere şi să răspundă nevoilor de securitate ale cetăţenilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale, propunere ce a fost apreciată de plenul comitetului.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Propunerile ANSSI sunt aliniate proiectului de Directiva Europeană NIS (Network and Information Security), precum şi exigenţelor cetăţenilor care îşi doresc servicii publice electronice ergonomice, sigure şi de calitate, accesibile pe computer, telefoane inteligente sau tablete, cu nivel ridicat de interactivitate, utilizatorul putând urmări modul în care instituţiile publice îi soluţionează cererile.
Modelul de Cloud guvernamental elaborat de ANSSI aduce numeroase beneficii precum: acomodarea soluţiilor eterogene, permiţându-se migrarea sistemelor informatice fără alterarea modului de funcţionare, costuri reduse şi o durată minimă de implementare, administrare unificată, replicarea soluţiilor de succes către alţi beneficiari, partajarea resurselor, flexibilitate, securitate si fiabilitate sporită.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.